John Deere introduce puternicul tractor articulat forestier cu 6 roți, 768L-II

MEq
By MEq mai 14, 2021 19:01

John Deere introduce puternicul tractor articulat forestier cu 6 roți, 768L-II

John Deere introduce noul skidder cu boghiu 768L-II cu șase roți, un adevărat războinic al sectorului de exploatare forestieră, conceput pentru a răzbate în condiții de teren umed și în pante abrupte. Încorporând caracteristicile dovedite și durabile regăsite în gama L-II de tractoare articulate forestiere John Deere, noul 768L-II maximizează productivitatea, performanța și confortul atunci când transportă sarcini mari pe distanțe lungi, în condiții foarte dificile.

Cu o putere de 210 kW (281 hp), John Deere 768L-II dispune de o punte spate robustă tip boghiu, ce încorporează componente mari pentru a maximiza durabilitatea și stabilitatea, asigurând axei și anvelopelor o durată lungă de exploatare. Punțile heavy-duty sunt special construite pentru aplicații dure, asigurând o tracțiune fără efort și manevrabilitate în terenuri grele. Operarea lină și stabilă conduce la reducerea vibrațiilor la nivelul utilajului, reducând totodată oboseala operatorului. Alte caracteristici-cheie sunt capacitatea excelentă de tractare și flotabilitatea. În combinație cu puntea boghiu, presiunea la nivelul solului este redusă, permițând modelului 768L-II să lucreze în condiții de teren umed, care nu este accesibil cu un skidder cu patru roți. Motorul de 9 L are un cuplu de 1276 Nm, utilajul având o masă operațională de 23.697 kg. Capacitatea maximă a graiferului este 2.07 m2 – la fel ca a celui mai mare tractor articulat forestier din gamă, 948L-II.

Noul design al arcului oferă operatorului o vedere extinsă în spate asupra graiferului și a zonei de lucru. Îmbunătățirea manevrabilității, ampatamentul lung și anvelopa arcului brațului sporesc raza de acoperire și capacitatea de ridicare a brațului și a graiferului, pentru o agilitate mai bună în pădure. Raza strânsă de bracare îmbunătățește agilitatea în teren.

Skidderul John Deere cu boghiu (cu 6 roți) este de două ori mai bun decât un skidder obișnuit cu 4 roți. Este mai bun ca productivitate și flotabilitate. Cu modelul 768L-II se poate transporta o încărcătură de două ori mai mare, mai ales în condiții de teren umed și abrupt, fără a răscoli pământul.

768L-II mentine însă celelalte caracteristici atât de apreciate de clienți și regăsite în gama L-II. Sistemele electrice și hidraulice simplificate și reproiectate au ca rezultat un timp de funcționare îmbunătățit, iar protecția componentelor-cheie este mărită. Forța crescută de apucare a graiferului și troliul cu două viteze sporesc și mai mult productivitatea, în timp ce senzorii de direcție ai articulației îmbunătățesc experiența operatorului în ceea ce privește condusul utilajului.

Foarte apreciate de clienți, toate modelele Seria L-II dispun de o cabină spațioasă, care include suficiente spații de depozitare, comenzi configurabile și un eficient sistem HVAC (încălzire, ventilație, AC). Comenzile electrohidraulice de pe cotieră permit o operare lejeră (folosind degetele) a tuturor funcțiilor utilajului, iar conducerea prin joystick oferă un control lin atât în viraje, cat si al direcției și al vitezei la nivelul solului. Transmisia continuu variabilă (CVT), exclusivă în această industrie, îmbină eficiența unei transmisii cu acționare directă cu fluiditatea unei transmisii hidrostatice. Ca urmare, CVT furnizează mai multă putere la nivelul solului prin detectarea sarcinii, mărind cuplul și efortul de tracțiune, în funcție de condițiile de teren, pentru a menține viteza dorită.

„Profitabilitatea și productivitatea sunt esențiale în sectorul forestier și, pe măsură ce exploatatorii forestieri se îndreaptă spre noi zone de exploatare, au nevoie de utilaje fiabile, construite având în vedere aceste aplicații de nișă”, a declarat Matthew Flood, manager de marketing pentru produse, John Deere. „Cu noul 768L-II Bogie Skidder, livrăm un utilaj special construit ce navighează în terenuri dificile, precum mlaștini sau pante abrupte. Având caracteristici distincte, John Deere Bogie Skidder îi ajută pe operatorii forestieri să își maximizeze potențialul, indiferent de condiții.”

MEq
By MEq mai 14, 2021 19:01