JCB introduce noul manipulator telescopic rotativ 555-260R

MEq
By MEq octombrie 11, 2021 22:53

JCB introduce noul manipulator telescopic rotativ 555-260R

Ca urmare a creșterii popularității în toată Europa a telehandlerelor rotative de capacitate mare, JCB își extinde portofoliul în acest segment odată cu lansarea lui 555-260R. Noul model are ca punct de pornire versatilitatea și capacitățile de ridicare pentru care este recunoscută aceasta gamă de utilaje JCB. Cu o înălțime maximă a brațului de 26 m, noul 555-260R este al doilea telehandler rotativ JCB, fiind precedat de modelul 555-210R de 21 m, lansat în 2019.

Echipata cu motoare Dieselmax, gama de manipulatoare telescopice rotative are un număr mare de componente comune cu telehandlerele Loadall cu șasiu rigid. Ambele modele sunt conforme cu normele EPA Tier 4F și EU Stage V, au funcții Auto Engine Idle și Auto Engine Stop în echiparea standard, un consum redus de combustibil și emisii scăzute.

Noul 555-260R are un design ce presupune amplasarea coborâtă a motorului pe șasiu, oferind acces ușor și sigur pentru întreținerea de la nivelul solului. Cu intervale de întreținere de 500 de ore și o capacitate de mentenanță de cea mai bună clasă, 555-260R oferă timpi maximi de funcționare și o productivitate sporită.

Cu o experiență de 45 de ani în construcția de de manipulatoare telescopice, modelul rotativ a fost conceput pentru nevoile constructorilor specializați și ale companiilor de închiriere. Având o construcție robustă a brațului și componente familiare ale sistemului de transmisie, bine integrate în lanțul vertical de producție, JCB s-a concentrat pe maximizarea fiabilității, productivității, siguranței și ușurinței de utilizare.

555-260R are o capacitate maximă de ridicare de 5,5 t și diagrame de sarcină extrem de competitive. În unele situații, utilajul poate avea o rază de ridicare cu până la 10% mai bună față de modelele competitive. Desfășurarea, strângerea și nivelarea automată la o singură atingere (auto-one-touch) a stabilizatorilor asigură ușurința utilizării și timpi minimi de configurare.

Designul curat al brațului, cu centru de greutate coborât, ajută la obținerea unei vizibilități excelente pentru operator, la aceasta contribuind si pachetul extins de opțiuni de lumini de lucru și kit-ul de camere video (ce include o cameră în vârful brațului, pentru plasarea precisă a sarcinilor la înălțime). Cabina păstrează același aer familiar al mărcii JCB, cu comenzi simplu de operat si o buna amplasare a lor (recunoscuta în industrie), precum și cu o varietate de opțiuni la nivelul scaunului, pentru confortul de lucru pe tot parcursul zilei.

Modelul 555-260R poate fi utilizat cu o gamă extinsă de unelte de lucru (furci pentru paleți, un troliu de 5,5 t, un troliu de 2 t x 2 m, un vârf cu înălțime redusă, un cârlig de 5,5 t, o cupă ușoară, furci rotative la 360° și o serie de alte accesorii). De asemenea, utilajul permite operarea brațului din telecomandă și atașarea platformelor (nacelelor) de acces la înălțime, ceea ce face ca 555-260R să fie un utilaj 3-în-1 (manipulator telescopic, macara și platformă de lucru la înălțime). În plus, gama de atașamente JCB special dezvoltate utilizează tehnologia de recunoaștere automată (etichetă RFID), prin care uneltele de lucru sunt identificate de utilaj, selectând automat diagrama de sarcină corectă în funcție aplicație.

555-260R a fost conceput pentru a îndeplini – și chiar depăși – cerințele variate ale constructorilor și ale companiilor de închiriere din întreaga lume. Folosirea tot mai mare în lucrări în afara șantierelor a utilajelor cu capacități mai mari de ridicare și cu o versatilitate suplimentară face ca manipulatoarele telescopice rotative să fie o un substitut veritabil și rentabil pentru macaralele fixe și mobile de mici dimensiuni, având o configurare rapidă, ușurință în utilizare și capacitatea de a efectua o gamă largă de operațiuni tehnice de ridicare.

555-260R, pe scurt:
– Capacitate maximă de ridicare: 5,5 t
– Înălțime maximă de lucru: 25,5 m
– Timpi rapizi de autoconfigurare
– Vizibilitate și acces complet, îmbunătățind siguranța pe șantier
– Diferite tipuri de troliu și platforme de lucru aeriene, alături de o gamă extinsă de opțiuni

MEq
By MEq octombrie 11, 2021 22:53