JCB a stârnit interes cu primul său excavator electric

MEq
By MEq martie 29, 2018 00:14

JCB a stârnit interes cu primul său excavator electric

JCB a dezvoltat primul său excavator electric, răspunzand cerințelor clienților pentru un utilaj cu emisii zero, care să poată lucra în spații închise, în subteran și în zone urbane populate.

Miniexcavatorul de 1,9 tone poate fi încărcat prin simpla conectare la o sursă de alimentare electrică standard de 230 V. Odată încărcat, este gata pentru o zi normală de lucru pe șantier – săpând cu aceeași viteză și putere ca omologul său diesel. Posibilitatea de încărcare superrapidă va fi disponibilă la data lansării, reducând timpul de încărcare la jumătate.
Inovatorul produs va intra pe piață la finele anului, după ce a fost dezvoltat în secret la sediul companiei, în Staffordshire. Dezvoltarea sa a fost condusă de președintele companiei, Lord Bamford, care a anunțat sosirea acestui model ca „o adevărată descoperire” pentru sectorul construcțiilor.

„De zeci de ani, JCB este în avangarda dezvoltării utilajelor de construcții inovatoare, cu motoare diesel și emisii reduse. De fapt, datorită tehnologiei noastre diesel curate, până anul viitor utilajele reprezentative JCB vor fi foarte aproape de a avea emisii zero. Cu toate acestea, ca urmare a urbanizării, utilajele lucrează tot mai aproape de oameni, precum și în aplicații în subteran, la interior, lângă spitale și în producție alimentară. Este și motivul pentru care ne-am poziționat în prim-planul tehnologiilor de energie alternativă și am dezvoltat primul excavator electric JCB”, a declarat Lord Bamford.

Utilajul – denumit 19C-1 E-Tec – nu doar că va avea emisii zero, dar va fi și cel mai silențios din gama JCB. Acest lucru înseamnă că va putea lucra pe străzi urbane, în jurul spitalelor și în apropierea școlilor chiar și peste orele normale, fără a deranja oamenii. De asemenea, beneficiază de tren de rulare retractabil pentru a se putea deplasa în spații strâmte. Miniexcavatorul este echipat cu un motor electric și trei pachete de acumulatori litiu-ion, pentru o capacitate energetică maximă de 15 kWh.

MEq
By MEq martie 29, 2018 00:14