Încărcătoarele frontale Wacker Neuson sunt manevrabile și eficiente pe orice șantier

MEq
By MEq iulie 26, 2022 14:34

Încărcătoarele frontale Wacker Neuson sunt manevrabile și eficiente pe orice șantier

Încărcătoarele frontale pe roţi sunt utilaje de bază în domeniul construcțiilor, fiind folosite pentru încărcarea și transportul pământului, pietrișului, nisipului sau al altor materiale. Față de primele încărcătoare frontale din anii ’20-‘30, derivate direct din tractoarele agricole, tehnologia a evoluat mult, în prezent acestea fiind realizate pentru o gamă de utilizări dintre cele mai diverse.

Din acest motiv, importatorul oficial al mărcii de utilaje CASE în România, Titan Machinery, a ales anul trecut să adauge în oferta sa extinsă de utilaje de construcții destinate pieţei din România și marca Wacker Neuson. Alegerea a fost făcută după un atent studiu al pieţei europene, utilajele Wacker Neuson bucurându-se de o bună reputaţie printre constructori. Acestea sunt caracterizate de performanţe foarte bune de lucru și au o durată lungă de utilizare, indiferent de tipul șantierului.

Cupă, furcă pentru paleţi, lamă pentru zăpadă…
Încărcătoarele compacte pe pneuri au un consum mediu redus și, datorită articulaţiei mediene, pot lucra fără probleme în cele mai înguste spaţii, fiind extrem de manevrabile. Cabinele spaţioase oferă întregul confort necesar operatorului. Un încărcător Wacker Neuson este însă mai mult de-atât, fiind un adevărat utilaj multifuncţional, datorită circuitului hidraulic multiplex ce permite transformarea într-un încărcător puternic cu furci pentru paleţi, într-un utilaj pentru deszăpezire (echipat cu plug pentru zăpadă) sau într-un utilaj pentru aplicaţii forestiere. De asemenea, poate fi echipat cu o diversitate de tipuri de cupe, în funcţie de densitatea materialui manipulat.

Astfel, pe fiecare încărcător pot fi montate: cupe destinate materialelor ușoare (cu secţiune rotundă sau trapezoidală, în funcţie de gradul de aderenţă al materialului transportat); cupe pentru deplasarea pământului (cu lamă sau dinţi); sau cupe 4-în-1 pentru diferite tipuri de manipulări. De asemenea, utilajele Wacker Neuson pot fi echipate cu cupe speciale (precum cele de nivelare, cu malaxor de beton integrat) sau pentru transportul deșeurilor verzi (al paielor sau lemnului).

O atenţie specială merită cupa cu descărcare laterală, proiectată pentru șantierele de construcţii de drumuri. Aceasta poate descărca pe partea dreaptă, la 90 grade faţă de axa drumului. Toate cupele sunt acţionate cu ajutorul unui al treilea circuit hidraulic complementar.

Pentru operaţiunile de întreţinere rutieră, încărcătoarele frontale compacte Wacker Neuson pot asimila o gamă largă de echipamente de măturare stradală, ce includ (în funcţie de model) perii sau un colector de praf. Pentru iarnă, același utilaj poate fi echipat cu diferite tipuri de lame de zăpadă, simple sau cu două pante (cu înclinare hidraulică în timpul lucrului), freze de zăpadă sau răspânditoare de materiale antiderapante. Gama de echipamente cu furci este extrem de variată, de la cele pentru ridicarea și manipularea paleţilor și până la cele speciale pentru aplicaţii forestiere (ridicarea și apucarea materialului lemnos).

Gama compactă de încărcătoare frontale articulate Wacker Neuson
Aceasta include nu mai puţin de 13 modele cu motor diesel + 1 model cu acţionare integral electrică. Gama de utilaje de încărcat cu motoare diesel începe cu modelul WL20 (cu o putere de lucru de 25 CP și cupă standard de 0,2 mc) și merge până la modelul WL110 (cu motor de 155 CP și cupă cu capacitatea de 1,8 mc).

Fiecare model Wacker Neuson este perfect pregătit pentru anumite aplicaţii de șantier, câteva elemente caracteristice fiind însă comune întregii game, precum gradul de confort ridicat asigurat operatorului în timpul lucrului sau respectarea celor mai înalte standarde internaționale de siguranţă. De asemenea, manevrabilitatea legendară a utilajelor Wacker Neuson rămâne la nivel de standard, cele patru roţi directoare cu transmisie hidrostatică și punte pivotantă oscilantă asigurând un mod de lucru ușor pe orice tip de teren, oricât de accidentat.

• Articulaţie pivotantă oscilantă – din punct de vedere tehnic, aceasta oferă totdeauna garanţia stabilităţii și o manevrabilitate optimă. Datorită acestei articulaţii, toate cele patru roţi rămân în contact permanent cu solul, iar, indiferent de înclinarea terenului, utilajul are tracţiune maximă. În plus, utilajul beneficiază de o manevrabilitate unică. Prin urmare, operatorul poate realiza o întoarcere în spaţii înguste, cu un unghi de până la 40°.

• Ecospeed Pro – o cutie de viteze hidrostatică cu sistem de transmitere continuă a puterii de la motor. Este la fel de compactă și eficientă, din punct de vedere energetic, precum transmisiile convenţionale. Cu toate acestea, permite obţinerea unei forţe de tracţiune și viteze de translaţie mult mai mari. Datorită sistemului Ecospeed Pro, utilajele Wacker Neuson accelerează continuu și constant până la 40 km/h fără nicio întrerupere a forţei de tracţiune.

• Menţinerea automată a nivelului cupei – o funcţie disponibilă pentru utilajele cu capacitate mare a cupei. Această funcţie poate fi setată pe joystickul utilizat de operator pentru manevrarea cupei, rolul ei fiind de memorare a poziţiei uneltei de lucru prin simpla apăsare a unui buton. Astfel, la următoarea încărcare a cupei, se va poziţiona direct la nivelul setat. Această funcţie oferă operatorului confort, precizie și viteză în timpul sarcinilor repetitive, cum ar fi stivuirea sau umplerea unor containere la înălţime fixă.

• Reglarea debitului de ulei hidraulic cu ajutorul comutatorului rotativ – dacă unealta de lucru nu necesită toată puterea hidraulică livrată de circuit, debitul poate fi redus manual cu ajutorul unui comutator rotativ. Operatorul poate lucra cu precizie, economisind resursa de putere, fie atunci când se deplasează cu utilajul, fie când lucrează cu diferite echipamente hidraulice.

WL20e – încărcătorul frontal pe pneuri 100% electric
Încărcătorul frontal WL20e este primul model cu acţionare 100% electrică dezvoltat de Wacker Neuson. Acesta oferă aceleași performanţe tehnice de deplasare sau de lucru ca întreaga gamă de utilaje de la Wacker Neuson. Dar performanţa sa pe șantier este acum dublată de modul său de lucru silenţions și fără emisii poluante.

Două motoare electrice – unul dedicat sistemului de acţionare și celălalt sistemului hidraulic – garantează niște parametri de performanţă identici cu cei ai utilajelor cu transmisie convenţională. În plus, acţionarea electrică asigură o mai mare flexibilitate pentru utilizatorul final, un respect mai mare pentru mediu și o reducere semnificativă a costurilor de operare. Costurile de exploatare sunt mai mici cu 41%, comparativ cu un utilaj similar cu motor diesel; la fel și costurile destinate întreţinerii și perioadele de verificare ale utilajului. Wacker Neuson WL20e are o masă operaţională de 2.300 kg și poate lucra cu o cupă standard de 0,2 mc.

MEq
By MEq iulie 26, 2022 14:34