În 2016, cifra de afaceri netă a MHS Truck&Bus Group a crescut cu 11 mil. euro

MEq
By MEq februarie 3, 2017 15:53

În 2016, cifra de afaceri netă a MHS Truck&Bus Group a crescut cu 11 mil. euro

În 2016 au fost înregistrate în România 1.407 camioane MAN. Anul trecut a fost unul foarte bun pentru MHS Truck & Bus Group, mai ales în a doua parte. În total MHS Truck & Bus Group a livrat peste 1.400 vehicule: 1.002 camioane noi MAN, 12 autocare MAN/Neoplan şi 416 camioane rulate. MHS Truck & Bus Group a înregistrat o cotă de piaţă de 19% în a doua jumătate a lui 2016, precum şi o cifră de afaceri netă consolidată de 115 mil. euro.

Portofoliul de flote de camioane al MHS Truck & Bus Group a crescut în 2016 prin vânzarea a şase flote de peste 20 de unităţi, una dintre ele fiind de peste 100 de unităţi. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internaţional. Alte tipuri de camioane livrate au fost vehicule specializate. Anul trecut cel mai solicitat model a fost MAN TGX 18.440, EfficientLine2.

Evenimentul MAN Tour 2016, în România
România a fost una dintre cele 12 ţări din Europa unde a avut loc acest eveniment exclusiv. În Bucureşti şi Timişoara, evenimentul a fost vizitat de 650 de clienţi care au testat 12 tipuri diferite de camioane şi au parcurs în total 3.460 km pe durata celor 578 de test drive-uri.
2016 a fost un an bun pentru activitatea de After Sales, fiind înregistrată o cifră de afaceri consolidată de 15.7 mil. euro, cu o creştere de 10% a numărului de ore de manoperă service facturate, respectiv de 5% a vânzărilor de piese de schimb.

MHS Truck & Bus Group a introdus sistemul de sondaj în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor atât pentru activitatea de Vânzări, cât şi pentru cea de After Sales. Astfel a fost posibilă măsurarea Indexului de satisfacţie a clienţilor în vederea menţinerii la cel mai înalt nivel a calităţii serviciilor oferite acestora. MHS Truck & Bus Group a continuat dezvoltarea celor două centre de perfecţionare din Bucureşti şi Sibiu, unde se organizează în mod constant cursuri pentru tehnicienii MAN conform conceptelor MAN Academy şi a standardelor MAN.
Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group a dezvoltat un program de instruire pentru tineri, oferindu-le posibilitatea de a primi cea mai bună pregătire prin intermediul acestui sistem atractiv de internship. În 2016 a cincea generaţie de cursanţi a absolvit programul, aceştia devenind specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie.

Perspective pentru 2017
“Anul acesta ne vom concentra atenţia pe gama de vehicule MAN cu noul lanţ cinematic. Noile camioane MAN au fost lansate în septembrie 2016 la târgul international IAA de la Hanovra şi au fost prezentate în noiembrie la Bucureşti şi Timişoara, în cadrul evenimentului MAN Tour 2016. Noua gamă de produse MAN oferă, în comparaţie cu cea anterioară, mai multă putere precum şi o creşetere a eficienţei şi economiei”, a declarat dl. Michael Schmidt, Preşedinte al MHS Truck & Bus Group.

În al doilea trimestru din 2017, MAN va lansa un sistem de operare bazat pe actualizarea prin cloud, care va conecta toţi utilizatorii lanţului logistic, indiferent de brand. Acest sistem numit RIO va creşte eficienţa în transporturi şi va oferi transparenţă tuturor utilizatorilor săi.

“Un alt punct de interes în 2017 îl va reprezenta dezvoltarea şi continua profesionalizare a serviciilor noastre de After Sales oferite clienţilor prin reţeaua MHS Truck Service şi prin reţeua de parteneri de service autorizaţi, aceasta fiind cea mai mare din România”, a adaugat Miloš Vujanović, CEO al MHS Truck & Bus Group.

MEq
By MEq februarie 3, 2017 15:53