iF DESIGN AWARD 2024 – Commercial Vehicles

MEq
By MEq aprilie 5, 2024 16:50

iF DESIGN AWARD 2024 – Commercial Vehicles

Story Highlights

 • iF Design Award
 • Tenax Electra 5.0
 • Hansa APZ 1003
 • IVECO S Way MY24
 • Toyota BT Staxio S-series
 • Rocla ACT
 • Hamm HC COMPACT HC 50i - HC 70i
 • CESAB B-Series
 • CITIBOT SD22
 • JT RecTec 580
 • Hidromek

Related Articles

Din 1954, iF DESIGN AWARD este recunoscut ca un arbitru al calității pentru excelență în design. Brandul iF Design este renumit în întreaga lume și onorează realizările de design în toate disciplinele, de la design de produs și concept profesional până la user experience (UX) și user interface (UI). Ca și în anii anteriori, ne-am oprit asupra produselor care ne interesează direct, în categoria „Product”, sectiunea „Commercial Vehicles”, unde avem următorii câștigători. | M. Equipment

iF DESIGN AWARD 2024 – Commercial VehiclesElectra 5.0 | Vehicle Industriale
Tenax Electra 5.0 este prima automăturătoare din clasa sa concepută pentru a fi 100% electrică. Această caracteristică este o oportunitate de a proiecta un nou vehicul industrial având în vedere factorul uman, deoarece: permite un acces ușor (trepte ergonomice și protejate); este mai sigura, datorită vizibilității directe crescute asupra zonei de lucru cu peste 15%; este ușor de întreținut, datorită aspectului sistemului de control și cabinei înclinabile; este silențioasă atât la interior, cât și în exterior; are emisii zero; reduce costurile de operare (întreținere zero a sistemelor de suspensie electrice și pneumatice); garantează performanțe ridicate, cu o eficiență energetică de 90%.

Hansa APZ 1003 | Seria de Vehicule Municipale
Noua serie APZ de la HANSA a fost dezvoltată de la zero. Proporțiile sunt caracterizate de cea mai bună personalizare posibilă, astfel încât cabina oferă clienților întotdeauna dimensiunea perfectă pentru scenariul lor de aplicare. Combinația dintre vizibilitatea excelentă, buna repartizare a spațiului și poziția șoferului optimizată ergonomic este unică în această clasă și asigură lucrul fără oboseală, cu o abordare centrată pe utilizator. Proiectată pentru o durată lungă de viață, reparabilitate și consum redus, seria de vehicule municipale APZ reflectă angajamentul producătorului pentru eficiență energetică și mediu.

iF DESIGN AWARD 2024 – Commercial VehiclesIVECO S Way MY24 | Camion
Proiectul IVECO S Way MY24 se concentrează pe designul principalelor elemente de stil exterior, precum și pe introducerea unui tablou de bord interior nou-nouț. Grila exterioară dă camionului un aspect premium, fiind împărțită în diferite componente pentru a permite un număr mare de combinații de finisare. Noul logo al companiei completează aspectul frontal. Tabloul de bord interior complet nou este rezultatul unei cercetări profunde UX și este împărțit în mod ideal în 3 zone: o zonă de conducere hi-tech și profesională, pentru plăcerea de a conduce, o zonă pentru pasagerul din dreapta și o zonă de depozitare utilă.

Toyota BT Staxio S-series | Transpalet Stand-in
Noul transpalet stand-in Toyota BT Staxio din seria S a fost proiectat în jurul operatorului. Acesta beneficiază de un compartiment nou proiectat, cu o ergonomie îmbunătățită, inclusiv comenzi ușor accesibile, afișaj intuitiv cu ecran tactil color și scaun reglabil.
iF Gold Statement
Mult mai mic și mai manevrabil decât un stivuitor, acest „stacker” electric este o capodoperă de design ergonomic. Aplecarea către detalii și utilizarea subtilă a formelor curbe și a culorilor îmbogățesc acest produs industrial.

iF DESIGN AWARD 2024 – Commercial VehiclesSD22 | Robot Servicii Urbane
CITIBOT SD22 este un robot inovator și de ultimă generație pentru servicii urbane. Poate fi folosit într-o varietate de setări (inclusiv în campusuri, fabrici, parcuri inteligente, parcuri urbane, alei municipale și complexe comerciale) pentru curățenie, transportul deșeurilor și aspirare. Șasiul său distinct (tip skateboard) cu patru roți directoare, combinat cu tehnologia de conducere autonomă și o structură de asamblare modulară, reduce nevoia folosirii unui operator uman. SD22 are, de asemenea, un rezervor de apă de mare capacitate, compartiment pentru gunoi și baterie, pentru operare pe termen lung și fiabilitate practică.

ACT – Transpalet compact automat | Vehicul ghidat automat
Transpaletul compact automat (ACT) Rocla este destinat ridicării sarcinilor grele într-un depozit. Este compact, se potrivește în spații înguste și funcționează eficient între depozit și zona de producție sau între zonele de intrare și de ieșire. ACT respectă standardul de siguranță ISO 3691-4. Are funcții extinse de siguranță, cum ar fi câmpuri de siguranță la 360° și monitorizarea spațiului lateral. Prin semnalizarea vizuală și acustică a statusului său, ACT face ca depozitul să funcționeze în siguranță și eficient. ACT este dezvoltat având în vedere automatizarea optimă. Aceasta înseamnă o interacțiune perfectă între AGV-uri și operațiunile manuale, în care toți actorii comunică între ei și își împart sarcinile.

iF DESIGN AWARD 2024 – Commercial VehiclesHamm HC COMPACT HC 50i – HC 70i | Compactor cu un singur tambur
Compactoarele reproiectate cu un singur tambur Hamm HC 50i și HC 70i (5 până la 7 tone) – cu bandaj neted sau cu bandaj cu picior bătător – sunt utilaje ideale pentru parcurile de închiriere. HC 70i este cel mai scurt compactor din categoria sa de greutate la nivel mondial. Construcția extrem de compactă se datorează motoarele roților spate. Cabina ROPS nou dezvoltată este complet vitrată și oferă o vedere excepțională asupra mediului de lucru. Acest lucru le face ideale pentru utilizare în condiții de spațiu restrâns, în special în zone urbane. Motorul economic și silențios în modul ECO permite utilizarea chiar și în cele mai sensibile zone, permițând opțional compactarea cu oscilație.

CESAB B-Series | Gama de stivuitoare electrice, de la 1,0 la 8,5 t
CESAB a reînnoit complet gama de stivuitoare electrice, de la seria B200 până la B800, cu o capacitate de 1,0 până la 8,5 tone. Pe lângă stilul complet nou, fiecare model a fost reproiectat pentru a aduce cele mai înalte niveluri de siguranță, performanță și ușurință în utilizare în cele mai solicitante operațiuni.

iF DESIGN AWARD 2024 – Commercial VehiclesJT 580 | Utilaj industrial
Întorcătorul de brazdă JT RecTec pentru deșeuri organice valorifică ultimele decenii de dezvoltare din piață și abordează compostarea dintr-o perspectivă nouă. Fără cabină, utilajul lucrează autonom. Noua arhitectură a mașinii permite nu numai întreținerea și curățarea mai ușoară de la sol. La fel de nou ca designul este și interfața. Legăturile inteligente dintre programele personalizabile permit noi posibilități de evaluare, fără a necesita acces telematic sau internet, direct la utilaj sau pe un dispozitiv mobil personal.

Hidromek Opera 5.0 | Experiență avansată UX
Într-o eră a digitalizării profunde, cabinele utilajelor convenționale sunt în urmă și nu mai răspund nevoilor utilizatorilor. Opera oferă utilizatorilor o experiență de operare mai bună, reducând dezordinea și confuzia cauzate de mai multe ecrane și butoane fizice. Operatorii interacționează fără probleme cu interfața utilajului. Interfața Opera este integrată cu sisteme de asistență 2D și 3D pentru a ajuta operatorii. Folosind afișajul principal de 12″ și ecranul de comandă IVI de 7″, operatorii pot accesa toate comenzile utilajului fără a avea nevoie de un alt afișaj care să le obstrucționeze vederea.

MEq
By MEq aprilie 5, 2024 16:50