Hyundai Construction Equipment lansează noul excavator HX130 LRC

MEq
By MEq iunie 21, 2018 15:43

Hyundai Construction Equipment lansează noul excavator HX130 LRC

Hyundai Construction Equipment lansează modelul HX130 LCR, cel de-al treilea excavator cu rază compactă din seria de produse HX a companiei. Utilajul de 13 t este disponibil și într-o a doua configurație standard, HX130 LCRD, care include o lamă frontală. Noul excavator este al 15-lea model din seria HX, HX130 LCR completând un segment important în gama de excavatoare Hyundai. Cererea din piață este în creștere pentru această clasă de greutate, în special pentru mașinile cu rază de rtire compactă ce oferă contractorilor o versatilitate sporită pentru lucrul în spații strâmte.

Putere și performanță
HX130 LCR este acționat de un motor diesel Perkins 854F Tier 4 final / Stage IIIB de 73,6 hp (55 kW). Când vine vorba de performanță și productivitate, motorul și sistemul hidraulic al lui HX130 LCR sunt imbatabile. Motorul echipat cu filtru de particule diesel (DPF) oferă o putere și o eficiență optimă de combustibil, fără a fi nevoie de SCR, iar utilizatorii nu mai trebuie să se preocupe de alimentarea cu AdBlue.

Modelul LCR are o masă operațională standard de 12,700 kg, în timp ce LCRD are 13,560 kg. Atinge o adâncime maximă de săpare de 5.570 mm și o rază maximă de săpare de 8.220 mm, cu o forță de săpare a cupei de 10.369 kgf. HL130 LCR este echipat cu o cupă de 1,030 mm lățime, cu o capacitate standard de 0,59 m³. Producătorul spune că HX130 LCR este o combinație de putere, performanță, confort, utilitate și elemente de siguranță. Și ca toate utilajele Hyundai, noul HX130 LCR este dotat cu funcții de top. De exemplu, include standard un monitor touchscreen de 8 inch (20,3 cm) interactiv, reglabil.

Versiune cu braț din două segmente, pentru lucrul în spații strâmte
Această versiune cu braț din două segmente îi permite excavatorului să aibă o deschidere mai mare, menținând totodată posibilitățile unei raze frontale de rotire reduse – o opțiune adesea solicitată de clienții europeni care lucrează în construcții de drumuri, utilități și medii urbane, operând în spații limitate. Articulația brațului este pe partea inferioară a brațului standard; o soluție ce asigură protecție eficientă împotriva murdăririi și deteriorării.

Sistemul opțional Hyundai AAVM – All-Around View Monitoring – oferă o vizualizare de 360° pe monitor a zonei operaționale. Inclus în AAVM este sistemul IMOD (Intelligent Moving Object Detection), care sesizează și avertizează operatorul atunci când diferite obiecte se găsesc la 5 m de mașina. Sistemul AAVM face utilajele seriei HX printre cele mai sigure excavatoare de operat.

Consum mai mic. Hidraulică avansată
Ultimele tehnologii ale motoarelor, un design mai eficient de răcire pe verticală, un ventilator cu turație controlată electronic și inovații la nivelul sistemelor hidraulice ale excavatoarelor din seria HX contribuie la o îmbunătățire totală a eficienței consumului de combustibil cu până la 9% față de modelele anterioare.

Sistemul hidraulic avansat include un mod inovator Boom Float pentru un control mai bun al nivelării, modul Fine Swing pentru un control sporit în timpul rotirii, precum și o viteză de ciclu de operare mai mare cu 13% față de modelele anterioare. Modelul HX130 LCR oferă, de asemenea, sistemul de optimizare a puterii IPC (Intelligent Power Control) în funcție de cererea de sarcină, dar și modul Eco Breaker pentru selectarea debitului pompei și consumul îmbunătățit de combustibil atunci când lucrează cu ciocane hidraulice Hyundai și alte atașamente. Combinația de timpi de ciclu mai rapizi și mai multă putere duce la creșteri de productivitate de până la 5%.

Îmbunătățirile legate de service includ accesul de la nivelul solului la filtrul de combustibil și accesul exterior convenabil la filtrul de aer al cabinei. Ca și celelalte excavatoare din seria HX, ambele configurații Hyundai HX130 LCR sunt protejate de garanția standard a Hyundai de doi ani sau de 3000 de ore de funcționare. Hyundai include, de asemenea, cinci ani de acces liber la sistemul său de management de la distanță Hi-Mate, ce oferă o varietate de servicii de monitorizare și diagnosticare la distanță.

MEq
By MEq iunie 21, 2018 15:43