Hyundai CE lansează noul încărcător frontal heavy-duty HL960 HD

MEq
By MEq mai 19, 2018 00:14

Hyundai CE lansează noul încărcător frontal heavy-duty HL960 HD

Hyundai CE a lansat recent un nou încărcător frontal greu, modelul HL960 HD. Acest nou membru în familia Hyundai oferă tot ce e mai bun în materie de tehnologie a încărcătoarelor frontale pe roți și a fost conceput pentru industriile de manipulare a deșeurilor și reciclare, care înregistrează o rată de creștere ridicată în Europa și America de Nord.

Noul HL960 HD are o masă operațională de 19.300 kg, iar sub capota noului utilaj se află cel mai recent motor diesel Cummins QSB6.7 Stage IV controlat electronic, cu o putere netă de 222 hp (166 kW) la 2.200 rpm.

Punți heavy-duty pentru o performanță îmbunătățită
Robustul HL960 HD a fost proiectat în conformitate cu standardele înalte Hyundai, cu soluții personalizate pentru a lucra în medii dure. HL960 HD are punți grele, cu o capacitate sporită de încărcare pentru extra durabilitate – punțile sunt aceleași cu cele ale modelului mai mare HL970. Capacitatea maximă de încărcare este de 44.000 kg pe față și de 35.000 kg pe spate, considerabil mai mare decât a încărcătorului frontal HL960. Aceste punți heavy-duty pot suporta anvelope solide (opțional), care sunt esențiale în mediile dure în care sunt manipulate deșeuri și nu sunt predispuse la perforări. De asemenea, beneficiază de timpi de operare mai lungi, ceea ce duce la scăderea uzurii frânei și a punții.

Un radiator de ulei pentru cele două punți este disponibil ca opțiune – ajută la prevenirea supraîncălzirii uleiului punților față / spate ca urmare a frânărilor dese. Acest lucru apare atunci când se efectuează lucrări repetitive în zone de operare strâmte – ceea ce este foarte frecvent în cazul depozitelor de reciclare și manipulare a deșeurilor.

Opțiuni suplimentare de siguranță pentru medii de lucru dure
Opțiunile disponibile pe noua mașină includ apărători suplimentare pentru sectorul industrial, care protejează atât omul, cât și mașina la căderea resturilor și a materialelor. De asemenea, protejează împotriva străpungerii componentelor principale ale mașinii. Opțiunile de protecție sunt disponibile pe noul HL960 HD pentru cabină, cilindrul cupei, luminile frontale, furtunurile atașamentului, lămpile spate și grila radiatorului din spate.

Caracteristici de mediu
Pe lângă eficiența consumului de combustibil, noua serie HL are multe alte funcții eco. Oprirea automată a motorului previne consumul inutil de carburant și emisiile. Seria HL oprește motorul „la relanti”. Operatorii pot selecta modul de funcționare și timpul de „ralanti”, în funcție de mediul de lucru, ceea ce îmbunătățește și mai mult eficiența. Transmisia standard cu cinci trepte cu ambreiaj cu blocare ajută la reducerea consumului de combustibil, în funcție de condițiile de lucru.

Indicatorul ECO permite operarea economică prin verificarea frecventă a stării de operare a mașinii. Nivelul indicatorului ECO își schimbă culoarea în funcție de cuplul motorului și de nivelul de eficiență a combustibilului. În plus, monitorizează consumul de combustibil (media și cantitatea totală de combustibil consumate, care sunt afișate pe monitor). Când operatorul apasă pedala de acceleraţie, pedala ECO (în dotarea standard) poate distinge între operarea economică şi cea de putere, recunoscând utilizarea ecomonică, ce reduce consumul. Seria HL dispune şi de funcţia “travel speed limit control” prin care operatorul poate limita viteza de deplasare în intervalul 20 – 40 km/h, pentru a respecta diferitele norme și condiții de șantier.

ICCO (Intelligent Clutch Cut-off)
Prin selectarea modului H, ICCO va fi activat pentru minimizarea pierderilor de putere pe convertizorul de cuplu. ICCO limitează generarea de căldură care îmbunătățește eficiența totală de combustibil. Diferențialul cu blocare hidraulic are avantajele atât în ceea ce privește îmbunătățirea productivității, cât și reducerea consumului de combustibil, împiedicând deraparea roților în timpul operării.

Cabină nouă, confort mai mare
Silenţioasă, sigură şi confortabilă, noua cabină ROPS/FOPS este cu 10% mai mare, oferind un spaţiu de lucru ergonomic. Este complet izolată fonic, utilizând o tehnologie de reducere a zgomotului de ultimă generaţie, atunci când încărcătorul lucrează în medii zgomotoase (cariere sau depozite de deşeuri). Noul sistem de aer condiţionat maximizează performanţele de încălzire/răcire prin optimizarea fluxului de aer în cabină. De asemenea, levierul de control integrat electro-hidraulic permite operarea atașamentelor cu ușurință, ceea ce însemană o productivitate mai mare și oboseală redusă pentru operator.

Sistem “Infotainment” pentru confortul operatorului
HL960 HD este optimizat pentru a permite operatorilor să acceseze date ale utilajului în timp rapid. Această caracteristică este importantă atunci când se lucrează în medii dificile, pentru a îmbunătăți productivitatea. Monitorul inteligent de 7 inch este similar unui display de smart phone şi e mai mare decât la modelele anterioare. Sistemul audio (ce include și un radio) are o funcție integrată Bluetooth hands-free și un microfon încorporat, care permite primirea și efectuarea de apeluri telefonice din cabină. De asemenea, sistemul „Infotainment” îi permite operatorului să beneficieze de sistemul Miracast, ce funcționează prin intermediul reţelei WiFi a telefonului operatorului și permite folosirea caracteristicilor telefonului pe ecranul mare (navigare pe web, vizionare clipuri video, ascultare muzică).

Comenzi electrohidraulice (EH) şi “Soft End Stop”
Noul HL960 HD are comenzi tip joystick pentru braţ, cupă şi pentru a 3-a linie hidraulică. Toate modelele din seria HL pot fi echipate opţional cu joystick de direcţie. Monitorul touchscreen și controalele EH permit câteva (noi) caracteristici precum „Soft End Stop” (este eliminat şocul ataşamentului prin reducerea vitezei acestuia în apropierea cursei maxime), prioritatea cupei și modul de limitare a cursei braţului cu cupă, care pot fi controlate prin intermediul touchscreen-ului. Această funcţie poate fi dezactivată de pe monitor.

Sistem de cântărire încorporat
Toate modelele Hyundai din seria HL900 includ sistemul patentat de cântărire la bord ca echipament standard. Cu o precizie de +/- 1%, sistemul dispune de setări automate și manuale pentru monitorizarea sarcinilor individuale și cumulative din cupă. Măsurătorile sistemului sunt afișate pe ecranul multifuncțional din cabină.
Factor de umplere a cupei îmbunătăţit
Designul îmbunătăţit al cupelor Hyundai prezintă o deschidere mai largă, plăci laterale curbate şi protecţie superioară pentru minimizarea pierderilor de material la deplasarea mașinii. Durabilitatea a fost crescută prin utilizarea de materiale din oţel foarte rezistent la uzură în punctele critice ale cupei.

Întreținere ușoară – capotă retractabilă electric
Prin acționarea unui comutator se obține acces complet la compartimentul motor al noului încărcător frontal – o caracteristică nouă, neîntâlnită la gama anterioară de încărcătoare frontale Hyundai. Capota complet retractabila a motorului permite curățarea și întreținerea ușoară.
Seria HL are un filtru epurator de aer cu volum mare, un ejector automat de praf și un sistem de filtrare a aerului de admisie cu prefiltru în trei trepte, ca opțiune, pentru a îmbunătăți ciclul de înlocuire și durabilitatea filtrului de aer. Mașina are, de asemenea, un compartiment motor complet închis, proiectat pentru a preveni riscul unui incendiu provocat de pătrunderea „materialelor străine”.
Noul încărcător este disponibil şi în versiunea XT (braț lung pentru o înălţime mai mare de descărcare).

MEq
By MEq mai 19, 2018 00:14