Hitachi prezintă noul excavator pentru aplicații forestiere ZX135USL-7

MEq
By MEq august 23, 2023 16:14

Hitachi prezintă noul excavator pentru aplicații forestiere ZX135USL-7

Hitachi Construction Machinery Europe lansează noul excavator pentru aplicații forestiere ZX135USL-7. Proiectat pentru o varietate de lucrări, precum tăierea buștenilor, încărcare și săpare, excavatorul răspunde perfect nevoilor clienților de pe piața europeană, fiind asamblat la fabrica HCME din Amsterdam, în Țările de Jos.

Echipat cu un tren de rulare robust, excavatorul oferă durabilitate, stabilitate și siguranță sporite pentru condițiile de lucru dificile. Cu o gardă la sol (560 mm) mai mare decât modelele standard, utilajul se deplasează cu ușurință în teren accidentat, iar raza scurtă de pivotare a cozii (1490 mm) îl face ideal pentru lucrul în medii compacte.

Economia de combustibil a excavatorului forestier ZX135USL-7 înseamnă că oferă un consum de combustibil cu până la 9% mai mic decât modelul anterior. Acest lucru este realizat cu ajutorul sistemului hidraulic HIOS V dezvoltat de Hitachi. Eficiența consumului de combustibil poate fi controlată prin intermediul modului ECO, accesibil de pe monitorul multifuncțional de 8 inch din cabină.

Pentru o versatilitate sporită, excavatorul forestier ZX135USL-7 are un braț ranforsat, are linii pentru ciocan hidraulic sau cupă de concasare, are cuplă rapidă, precum și linii de asistență. Este disponibil și cu lamă frontală. Costurile ciclului de viață sunt reduse datorită noului motor Stage V, ce nu necesită sistem SCR. Acest lucru elimină nevoia de AdBlue, înlocuirea filtrelor și întreținerea asociată.

Cabina ultra-spațioasă de ultimă generație asigură un mediu de lucru perfect. Fiind una dintre cele mai silențioase din industrie, are cu 16% mai puține vibrații decât generația anterioară. Noile caracteristici includ mișcarea sincronizată a scaunului și consolei – pentru a reduce oboseala operatorului – și reglarea înălțimii consolei. Operarea ușoară se datorează și designului ergonomic al consolei și al comutatoarelor.

Caracteristicile de siguranță ale cabinei oferă protecție suplimentară pentru operator. Are un parbriz laminat fix și protecție frontală OPG nivel 2. Luminile suplimentare pe plafonul cabinei oferă o vizibilitate mai mare în condiții de vizibilitate redusă.

Testate riguros în unități speciale din Japonia, utilajele Hitachi Zaxis-7 au fost construite pentru a rezista. Timpul de funcționare este maximizat de funcțiile ușoare de întreținere și curățare, ce economisesc timp și bani pentru operatori și proprietari. Durabilitatea excavatorului este sporită la nivelul capotei ranforsate a motorului, al cadrului rolei de ghidaj și al protecțiilor șenilei.

Pentru ca proprietarii să aibă controlul total asupra flotei și volumului de muncă, sistemele de monitorizare de la distanță Owner’s Site și ConSite de la Hitachi le oferă acces la date și instrumente esențiale. Ambele sisteme trimit zilnic date operaționale prin GPRS sau satelit de la excavator către Global e-Service. ConSite rezumă informațiile într-un e-mail lunar, în timp ce aplicația ConSite Pocket afișează alerte în timp real pentru orice potențiale probleme.

Calitatea motorului și a uleiului hidraulic este monitorizată continuu de o inovație unică Hitachi: doi senzori detectează dacă uleiul s-a deteriorat, iar datele sunt transmise către rețeaua Global e-Service. Această caracteristică inovatoare oferă clienților liniște în ceea ce privește starea excavatoarelor lor și reduce întreținerea și timpii de oprire neprogramați.

„Suntem mândri să lansăm excavatorul forestier ZX135USL-7”, spune Burkhard Janssen, manager de produs Aplicații speciale și noi tehnologii la Hitachi Construction Machinery (Europe) NV. „Fiabilitatea, eficiența și productivitatea excepționale oferă proprietarilor oportunități de a crește profiturile și de a reduce costurile. Iar cabina sa, cu funcții de confort și siguranță de primă clasă, le va permite operatorilor să se simtă în largul lor și să dețină controlul complet al utilajului.”

MEq
By MEq august 23, 2023 16:14