Hitachi perfecționează încărcătorul frontal ZW150-6

MEq
By MEq decembrie 6, 2017 13:41

Hitachi perfecționează încărcătorul frontal ZW150-6

Noul încărcător frontal de dimensiuni medii de la Hitachi este o evoluție în detaliu a modelului de generație anterioară de succes și oferă versatilitate, confort și siguranță. Folosindu-se de cunoștințele extinse ale performantului model ZW-5 și de cercetarea continuă a pieței europene, echipa de dezvoltare Hitachi a rafinat modelul ZW150-6 pentru a satisface mai bine nevoile operatorilor. Cerințele lor pentru o versatilitate mai mare, fără a compromite performanțele, și preocupările pentru siguranță și confort au fost luate în considerare la noul ZW150-6.

Ideal în numeroase aplicații, ZW150-6 este acționat de un nou motor care respectă normele Stage IV pentru aceleași niveluri de productivitate ca ZW150-5, dar cu un consum redus de combustibil* și costuri mai mici de funcționare. Oferă o vizibilitate totală excelentă și este unul dintre cele mai silențioase utilaje din clasa sa.

Cele trei versiuni de braț de ridicare – standard, high lift și parallel lift – oferă o flexibilitate mai mare. Cinematica de braț paralelă asigură o manevrare eficientă, cu o variație mai mică de înclinare a echipamentului atașabil. Ideal pentru lucrul cu furci de paleți, oferă un control sporit al sarcinii și o vizibilitate mai bună a atașamentului decât versiunea de braț standard de ridicare.

Atunci când lucrează în condiții cu zăpadă, alunecoase sau cu noroi, sistemul de control al tracțiunii de pe ZW150-6 ajută la evitarea derapării roților și împiedică uzura și risipa de combustibil, reducând costurile de funcționare. Este deosebit de util în aplicații ușoare, precum îndepărtarea zăpezii. De asemenea, pentru ZW150-6 sunt disponibile mai multe tipuri de anvelope, în funcție de nevoile operatorului.

Proiectat pentru eficiență
Un alt factor care contribuie la versatilitatea lui ZW150-6 este transmisia hidrostatică. Constând dintr-o pompă și două motoare, aceasta permite mișcări foarte precise la viteze reduse și aduce beneficii suplimentare de creștere a productivității și eficienței. Iar pentru a optimiza utilizarea cu atașamente hidraulice, ZW150-6 dispune de butoane pentru „speed dial” și modul „creep”. În combinație, acestea permit reglarea completă a vitezei maxime de deplasare în prima treaptă de viteză (1-7 km/h), astfel încât operatorul sa aibă performanțe hidraulice maxime.

Sistemul de post-tratare este conceput pentru a reduce emisiile, precum și nivelurile de zgomot. Acesta constă dintr-un catalizator de oxidare diesel, o conductă de amestecare a lichidului pe bază de uree, un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) și un amortizor de zgomot. Sistemul SCR injectează uree în gazele de evacuare pentru a reduce oxizii de azot.

Cabina lui ZW150-6 face munca mai confortabilă și mai sigură; oferă vizibilitate excelentă, izolare fonică îmbunătățită și caracteristici ușor de utilizat. Camera video din spate și oglinzile panoramice, capota curbată a motorului, țeava de eșapament repoziționată și zona de admisie a aerului ajută operatorul să aibă o imagine mai bună a împrejurimilor mașinii. LED-urile spate cresc vizibilitatea mașinii în șantierele cu mult praf. Pentru o operare ușoară, opțiunea de ridicare automată a brațului poate fi ajustată de operator prin intermediul monitorului, în funcție de nevoi. Funcția ride control asigură o mișcare ușoară pe toate tipurile de teren, prin minimizarea mișcărilor de tangaj ale mașinii.

Specificații tehnice
Putere motor: (kW/HP) – 104/141 (ISO14396)
Masă operațională: (kg) – 12,250-12,520
Capacitate cupă: (m³) ISO heaped – 1.9-2.3
Forța de rupere: (kN) – 81.1-108.5

* Consum de combustibil mai mic 19% în operațiunile de deplasare și cu 6% la încărcarea V-shaped.

MEq
By MEq decembrie 6, 2017 13:41