Hitachi lansează în Europa primul excavator electric de 5 tone

MEq
By MEq iulie 25, 2022 14:45

Hitachi lansează în Europa primul excavator electric de 5 tone

Story Highlights

  • Hitachi
  • excavator electric cu baterii Hitechi
  • BEV
  • Hitachi ZX55U-6EB
  • utilaje constructii Hitachi
  • zero-emission
  • battery-powered excavator

Related Articles

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV vine în întâmpinarea nevoii tot mai mari de utilaje fără emisii și își consolidează angajamentul pentru un viitor durabil odată cu introducerea unui excavator de 5 tone alimentat cu baterii. Pe lângă emisii zero, primul model Hitachi din această clasă oferă niveluri de zgomot mai scăzute, o eficiență sporită, performanțe excepționale în spații înguste și are mai puține cerințe de întreținere și perioade de nefuncționare decât modelele convenționale.

Noul ZX55U-6EB permite o manevrabilitate excepțională în spații restrânse, moștenind raza scurtă de pivotare a modelului cu motor diesel ZX55U-6. De asemenea, oferă niveluri la fel de ridicate de performanță. Clienții vor putea lucra într-o gamă largă de proiecte cu ZX55U-6EB, inclusiv pe șantiere urbane, pentru clădiri rezidențiale și proiecte de manipulare a deșeurilor – oriunde mediul este o prioritate.

După nevoile clienților
Clienții pot alege între operare pe baterii, folosind baterii litiu-ion de 39 kWh, și operarea cu cablu de alimentare, care permite utilajului să funcționeze în timp ce se încarcă de la o sursă de alimentare trifazată CEE 400VAC. Folosind ambele metode, operatorii pot folosi excavatorul ZX55U-6EB pentru a lucra productiv și continuu pe tot parcursul zilei, beneficiind în același timp de cabina confortabilă cu aer condiționat ca dotare standard.

Proprietarii se pot aștepta la reducerea costurilor de întreținere și a timpilor de nefuncționare, comparativ cu excavatoarele cu motor diesel. Starea sistemului de acționare electrică, inclusiv nivelul bateriei și factorul de sarcină al motorului, pot fi monitorizate de la distanță. Nivelurile reduse zgomot extern (91 dB) permit o mai mare flexibilitate a perioadelor de lucru. Siguranța este sporită de camera video din spate ce monitorizează conexiunea sigură a cablului de alimentare în timpul operării pe bază de cablu.

Inovații durabile
ZX55U-6EB este primul excavator de acest gen produs de Hitachi. Și împarte același concept cu excavatorul electric ZE85 de 8 tone, care a fost dezvoltat de EAC (European Application Center GmbH), un joint venture între Hitachi Construction Machinery Co., Ltd și KTEG (Kiesel Technologie Entwicklung GmbH). Subliniind în continuare angajamentele sale de a furniza soluții durabile, Hitachi intenționează să-și extindă în Europa gama de produse pe baterii.

„Hitachi este încântată să ofere clienților săi un nou model alimentat de baterii, capabil să lucreze productiv și eficient în spații mici”, spune președintele HCME Takaharu Ikeda. „Lucrăm din greu pentru a satisface cererea în creștere pentru utilaje cu emisii zero și ascultăm cu atenție cerințele clienților noștri privind siguranța îmbunătățită, productivitatea crescută și costurile reduse pe ciclul de viață.”

Specificații
Putere nominala: 33 kW
Masa operațională: 5.330 kg
Capacitate baterie: 39 kWh
Putere încărcător la bord: 22 kW
Priză de încărcare: CEE 400VAC-3 faze
Cupă: 0,14 m³
Lungime totală: 5.520 mm
Lățime totală: 2.000 mm
Înălțime totală: 2.620 mm
Rază de pivotare spate (cu baterie/cu cablu): 1.100/1.860 mm

MEq
By MEq iulie 25, 2022 14:45