Hitachi a expus la Bauma un prototip de excavator electric de 2 tone

MEq
By MEq ianuarie 17, 2023 22:41

Hitachi a expus la Bauma un prototip de excavator electric de 2 tone

Story Highlights

  • Hitachi CME
  • KTEG (Kiesel Technologie Entwicklung GmbH)
  • miniexcavator electric pe baterii
  • Hitachi ZX23U-6EB
  • prototip
  • Bauma 2022
  • zero-emission
  • battery-powered

Related Articles

Ca răspuns la nevoia tot mai mare de utilaje fără emisii, Hitachi Construction Machinery (Europe) a prezentat la Bauma 2022 un prototip de miniexcavator alimentat cu baterii. ZX23U-6EB simbolizează scopul companiei japoneze de a accelera inovația pentru a aborda provocările provocate de schimbările climatice și pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Miniexcavatorul electric Hitachi oferă niveluri de zgomot semnificativ mai mici, o eficiență sporită și performanțe excepționale în spații înguste. În comparație cu excavatoarele convenționale, ZX23U-6EB are mai puține cerințe de întreținere și mai puține perioade de nefuncționare.

Manevrabilitatea excepțională a prototipului ZX23U-6EB se datorează razei scurte a cozii – moștenită de la modelul cu motor diesel ZX20U-5B, disponibil pe piața japoneză. Nu există compromisuri în ceea ce privește performanța în comparație cu utilajele diesel.

Cu ZX23U-6EB, antreprenorii vor putea lucra într-o gamă largă de proiecte, în special pe șantierele de construcții urbane și în dezvoltarea de clădiri rezidențiale, unde nivelurile de zgomot și emisii sunt reglementate și controlate de autoritățile locale.

Îndeplinirea nevoilor clienților
Există posibilitatea de a alege fie funcționarea pe bază de baterie (folosind baterii litiu-ion de 18 kWh), fie cu cablu (care permite utilajului să lucreze în timp ce se încarcă de la o sursă de alimentare trifazată CEE 400VAC). Folosind ambele metode, operatorii pot folosi miniexcavatorul ZX23U-6EB pentru a lucra productiv și continuu în ture de zi sau de noapte, beneficiind de cabina confortabilă cu sistem de încălzire ca standard.

Proprietarii se pot aștepta la reducerea costurilor de întreținere și a timpilor de nefuncționare, în comparație cu excavatoarele cu motor diesel. Nivelurile reduse de zgomot extern permit o mai mare flexibilitate pentru orele de lucru și pentru aplicațiile în zone sensibile ecologic. Dimensiunile sale compacte înseamnă, de asemenea, că poate fi transportat cu ușurință între șantierele, fiind un plus pentru flotele de închiriere.

Dezvoltarea de inovații durabile
Prototipul ZX23U-6EB va fi proiectat și produs ca o colaborare între Hitachi și EACP (European Advanced Construction Products GmbH), un joint venture între Hitachi Construction Machinery Co., Ltd și KTEG (Kiesel Technologie Entwicklung GmbH). Subliniind în continuare angajamentul său de a oferi soluții durabile, Hitachi intenționează ca, în următorii ani, să-și extindă gama de produse alimentate cu baterii, pe piețele din Europa.

MEq
By MEq ianuarie 17, 2023 22:41