Himoinsa introduce noul turn de lumină HBOX+ Hybrid

MEq
By MEq mai 8, 2023 20:10

Himoinsa introduce noul turn de lumină HBOX+ Hybrid

HBOX+ Hybrid folosește combinația dintre un acumulator și un motor diesel (Stage V), încorporând un sistem de control inteligent ce gestionează caracteristicile sistemului hibrid, astfel încât să poată fi folosit cu ușurință de orice utilizator.

Himoinsa a dezvoltat un turn de lumină hibrid ce combină o baterie și un motor diesel, garantând o reducere considerabilă a emisiilor, a zgomotului și a costurilor de operare. Este o soluție ideală pentru evenimente și zone de lucru care necesită emisii sonore reduse și emisii reduse de CO2.

Unul dintre pilonii strategiei de dezvoltare a produselor Himoinsa este asigurarea sustenabilității și conectivității echipamentelor sale mobile, vizând în principal sectoarele de închiriere și construcții. În acest sens, noul turn de lumină HBOX+ Hybrid, care este alimentat de o baterie LFP și de motor Yanmar (Stage V), oferă avantajele unui sistem hibrid în ceea ce privește reducerea amprentei de carbon, fără a sacrifica avantajele 100% ale unei versiuni diesel, incluzând amprenta sa largă de iluminare, printre alte aspecte.

Este un turn de lumină versatil care poate funcționa în patru moduri de lucru diferite: în modul „electric” (100% baterie) sau 100% „diesel”, precum și în modul „hibrid” (diesel și baterie) sau chiar alimentat de la rețea sau de la orice altă sursă externă de energie (cum ar fi un grup electrogen). Cheia acestei noi dezvoltări este că „în niciunul dintre modurile de lucru selectate nu există o reducere a capacității de iluminare, chiar și atunci când este selectată opțiunea hibridă”, spune Miguel Ángel Ruiz, Global Engineering & Development Head.

– Unul dintre obiectivele principale ale HBOX+ Hybrid este reducerea nivelului de emisii. Acest turn de lumină poate reduce până la 2600 kg/an de CO2, operând 8 ore/zi în modul hibrid.

– HBOX+ Hybrid încorporează un sistem de control inteligent care gestionează funcțiile sistemului hibrid, asigurând astfel ușurința de utilizare pentru operatori. Controlerul CET8 dezvoltat de Himoinsa încorporează un asistent ce ghidează utilizatorul pentru o configurare și o operare ușoare. Cu doar patru click-uri, sistemul va funcționa în punctul de eficiență maximă în fiecare aplicație.

Conectivitatea și controlul de la distanță sunt garantate prin aplicația CET8 Hybrid, astfel încât utilizatorii să poată controla echipamentul de pe un smartphone, tabletă sau PC și să consulte indicatori-cheie precum starea bateriei, nivelul combustibilului și timpul de service, sau chiar să gestioneze performantele echipamentului.

– Acest echipament a fost conceput pentru a oferi utilizatorului posibilitatea de a maximiza timpul de funcționare a bateriei, reducând la minimum utilizarea motorului și, astfel, garantând cât mai mult timp de funcționare „cu zero zgomot”. Această perioadă poate fi programată, iar sistemul de control inteligent al HBOX+ Hybrid va gestiona automat cea mai bună performanță a echipamentului pe baza orelor definite de utilizator pentru perioada cu „zgomot zero”. Un proces de management ușor și intuitiv care se realizează prin asistentul integrat în controlerul CET8 Hybrid.

– HBOX+ Hybrid are o durată de operare continuă de până la 16 ore, cu zero emisii și zero zgomot. Acest turn de lumină hibrid dispune de un sistem de reglare integrat ce poate regla automat diferitele variabile (intensitatea luminii, durata de funcționare a bateriei etc.) și poate selecta, într-un mod flexibil, cel mai bun mod de lucru. Pentru o putere maximă de iluminare (6.400 m2), unitatea va oferi o durată de funcționare de 4 ore, garantând zero emisii și zero zgomot (în cazul unităților dotate cu 2 baterii).

– Bateriile pot fi încărcate folosind rețeaua externă sau generatorul de rezervă integrat. Timpul de încărcare a bateriei este puțin peste 3 ore, indiferent dacă este folosit generatorul sau rețeaua. Cu toate acestea, pe durata încărcării, HBOX+ Hybrid poate continua să funcționeze cu reflectoarele aprinse, asigurând operarea non-stop dacă e nevoie.

Componente echipament
Baterii: HBOX+ Hybrid dispune de acumulatori LFP (litiu-fier-fosfat), proiectați pentru o durată de viață de 6000 de cicluri. Unul dintre principalele avantaje ale bateriilor LFP este durata extinsă de funcționare, lucru negarantat cu tehnologia anterioară (baterii AGM). Este motivul pentru care HIMOINSA folosește baterii LFP pe toate echipamentele sale hibride și 100% electrice. Nivelul lor de siguranță, în ceea ce privește stabilitatea chimică, este chiar mai mare decât cel al altor baterii care folosesc tehnologia litiu, precum NMC. HBOX+ Hybrid oferă opțiunea de a include o a doua baterie, dublându-și capacitatea de stocare și minimizând orele de funcționare a motorului.

Lumini LED: Turnul încorporează 4 spoturi LED de 350W (50X50 SMD Chip Technology) și un Led Dimming Control care oferă o pornire progresivă pentru a evita strălucirea în timpul operării în lucrările de construcții de drumuri. Catargul hidraulic atinge o înălțime de 8,3 metri și se poate roti la 360°. Aceste spoturi au o capacitate de iluminare de 120.000 de lumeni și pot ilumina o suprafață de până la 6400 m2.

Motor Yanmar: Turnul folosește un motor Yanmar cu doi cilindri, 2TNV 70 (Stage V), cu un consum optimizat de combustibil de sub 0,55 l/h și intervale de întreținere extinse de până la 600 de ore.

MEq
By MEq mai 8, 2023 20:10