Hiab preia producătorul american de echipamente Galfab

MEq
By MEq august 23, 2021 12:24

Hiab preia producătorul american de echipamente Galfab

Hiab, parte a Cargotec, a încheiat un acord pentru achiziționarea producătorului american Galfab, care realizează echipamente de ridicare cu cablu de tipul „roll-off” pentru încărcarea/descarcarea containerelor, precum și alte dispozitive conexe pentru industria deșeurilor menajere. Prin aceasta achiziție, Hiab își extinde portofoliul de produse, echipamentele Galfab urmând a fi incluse în rețeaua de vânzări și servicii de pe piața din SUA.

Galfab este un producător principal de echipamente pentru colectarea deșeurilor, recunoscut în principal pentru dispozitivul său de încărcare cu cablu. Compania a fost lansată în 1992 de către familia Galbreath și, pe lângă legendarul dispozitiv de ridicare proiectat de Don Galbreath, oferă și alte produse, inclusiv compactoare de deșeuri, containere și buncăre cu auto-descărcare. Sediul central și unitatea de producție sunt în Winamac, Indiana. Galfab are și două fabrici în Phoenix, Arizona și Houston, Texas. În prezent, are aproximativ 100 de angajați.

Galfab va deveni parte a diviziei Demountables, Forestry & Recycling Cranes a Hiab. Divizia include cârlige hidraulice și skiploadere pentru camioane, comercializate sub marca MULTILIFT, macarale de reciclare JONSERED (cunoscute în SUA sub denumirea „material handlers”) și macarale forestiere LOGLIFT.
Atât sistemele MULTILIFT, cât și cele Galfab sunt recunoscute pentru fiabilitatea și ușurința lor de utilizare, iar majoritatea utilizatorilor lucrează în industria deșeurilor și reciclării.

„Este o veste minunată pentru clienții noi și cei actuali. Portofoliul Galfab, inclusiv faimosul sistem „roll-off” de ridicare cu cablu, va fi integrat în rețeaua de vânzări și servicii Hiab din SUA la nivel național. Împreună suntem al doilea furnizor de echipamente din industria deșeurilor și reciclării din SUA. Portofoliul de produse Galfab, inclusiv popularul sistem cu cablu „roll-off”, este complementar ofertei noastre și va ajuta la introducerea produselor MULTILIFT noilor clienți”, a spus Pauliina Kunvik, Senior Vice President, Demountables, Forestry & Recycling Cranes, Hiab.

„Sunt extrem de încântat de faptul că Galfab face parte din echipa Hiab. Este un partener perfect pentru Galfab și ne va permite să continuăm să oferim clienților noștri brandul de top din industrie, adăugând în același timp mai multe produse de calitate”, a comentat Jerry Samson, CEO, Galfab.
„Acest parteneriat unește două companii cu mărci de top în industrie. Galfab și MULTILIFT sunt recunoscute pentru calitate și durabilitate, iar asocierea lor va crește renumele mărcii”, a completat fondatorul companiei americane, Don Galbreath.

Galfab este deținută de angajații săi și de Mosaic Capital Partners, LLC
Îi spunem bun venit companiei Galfab în cadrul Hiab! Această achiziție este în conformitate cu strategia noastră de a ne dezvolta businessul nostru de bază. Recenta achiziție a EFFER a fost un succes datorită oamenilor din ambele companii care au realizat o integrare conform așteptărilor noastre. Împreună, ca parte a companiei Hiab, Galfab și MULTILIFT își vor crește vânzările în segmentul deșeurilor și reciclării din SUA”, a spus Scott Phillips, Președinte Hiab.

Achiziția extinde prezenta Hiab în SUA, care includea anterior unitatea de asamblare pentru obloane ridicătoare pliabile WALTCO din Streetsboro, Ohio. Închiderea procedurilor de preluare se preconizează că va avea loc în trimestrul III, 2021.

MEq
By MEq august 23, 2021 12:24