Hiab lansează noua generație de macarale forestiere LOGLIFT

MEq
By MEq iulie 1, 2022 20:36

Hiab lansează noua generație de macarale forestiere LOGLIFT

Hiab, membră a Cargotec, lansează următoarea generație de macarale forestiere LOGLIFT cu performanțe mai mari și mai sigure și cu timpi de funcționare îmbunătățiți. Primul model disponibil este macaraua cu braț Z LOGLIFT 18Z, cu o rază maximă de 10,4 m și o capacitate maximă de ridicare de 18 tm.

„Următoarea noastră generație de macarale forestiere LOGLIFT este creată pentru noua generație de operatori. Ușor de operat și de întreținut și concepute pentru o operare confortabilă și sigură, noile macarale forestiere sunt și primele disponibile cu soluții digitale ce pot crește și mai mult productivitatea și timpul de funcționare”, spune Davide Pernice, Director, Global Product Management, Forestry, Hiab.

Noua geometrie a brațului creează o macara puternică cu o rază crescută. Pentru a reduce șansele de nefuncționare neașteptată, furtunurile sunt trecute prin interiorul sistemului de braț al macaralei de 18 tm. Liniile hidraulice mai mari îmbunătățesc debitul, pentru a evita oboseala în condiții de temperaturi ridicate.

Scaunul operatorului a fost îmbunătățit, având o ergonomie mai bună și o scară de acces mai robustă. Odată așezat, operatorul are un câmp vizual îmbunătățit și mai multe funcții de siguranță noi, cum ar fi un buton de oprire de urgență și o iluminare mai bună.

Designul modular permite o montare mai rapidă a noilor macarale, care pot fi instalate cu accesorii.

Noile macarale au fost testate în condiții solicitante, de la ierni reci, înzăpezite și ploi abundente în Finlanda și Suedia până la veri fierbinți și condiții meteo variate în Germania. Per ansamblu, noile macarale s-au comportat foarte fiabil chiar și în cele mai dificile medii.

„Nu există nimic mai costisitor și cu un risc potențial de siguranță decât defectarea echipamentului, dar clienții noștri se pot baza pe LOGLIFT pentru echipamente și servicii eficiente și fiabile. De asemenea, suntem mândri să introducem un nivel mai ridicat de standarde de siguranță pe noile noastre macarale forestiere”, a spus Arkadiusz Banach, Global Product Manager, Forestry Cranes, Hiab.

Următoarea generație de macarale forestiere are conectivitate opțională încorporată, astfel încât să poată accesa tehnologia HiConnect de la Hiab, pentru a îmbunătăți și mai mult performanța, siguranța și pentru a evita timpii de nefuncționare, folosind informații în timp real despre utilizare, operare și starea echipamentelor.

Operatorii vor avea un feedback mai mare despre condițiile macaralelor forestiere, puterea personalizabilă și caracteristicile de siguranță, cum ar fi indicarea protecției la suprasarcină și activarea stabilizatorilor. Acestea sunt posibile prin sistemul de operare SPACE X4, personalizat pentru macarale forestiere, ce are la bază sistemul SPACE de la Hiab, utilizat pe macaralele de încărcare. Astfel, macaralele LOGLIFT de generație nouă vor fi ușor de configurat, folosind aceleași instrumente utilizate în prezent.

MEq
By MEq iulie 1, 2022 20:36