Hiab lansează la expoziţia Pollutec noua macara de reciclare Jonsered 1500RZ

MEq
By MEq noiembrie 28, 2016 16:38

Hiab lansează la expoziţia Pollutec noua macara de reciclare Jonsered 1500RZ

Hiab, membră a Cargotec, va prezenta la Lyon, în Franţa, la expoziţia Pollutec (cu accent pe echipamentele de mediu, tehnologii și servicii), cea mai nouă macara pentru reciclare: Jonsered 1500RZ. Aceasta este destinată manipulării deşeurilor feroase şi materialelor reciclabile grele.

Noul model Jonsered 1500RZ suportă costuri mai mici pe durata de viață, iar consumul de combustibil este redus datorită sistemului ce foloseşte o pompă cu debit variabil. Capacitatea maximă de ridicare a noii macarale de reciclare este 13,8 t, iar raza sa orizontală depășește 9 m. Elementele de siguranță includ funcţia VSL (Variable Stability Limit) pentru o mai mare stabilitate a macaralei în funcţie de gradul de calare, sistemul Over Load Protection pentru evitarea suprasarcinii, precum şi Load Holding Valve, pentru prevenirea pierderilor de sarcină. Sistemul de protecție a operatorului (OPS – Operator Protection System) împiedică accesul macaralei în zona operatorului.

„Este una dintre megatendințele în urbanizare (…). Noua macara pentru materiale reciclabile Jonsered este proiectată pentru operațiuni rapide, esențiale în mediul urban”, spune Jon Lopez, vicepreşedinte pentru macarale forestiere şi de reciclare la Hiab.

„Noua Jonsered 1500RZ este proiectată pentru o flexibilitate totală în operaţiuni. Clientul o poate adapta în funcție de nevoile sale de lucru și poate alege între versiunile cu scaun la înălţime, scaun montat lateral, la înălţime, sau platformă pentru stat în picioare, cu comenzi radio. Pentru o protecţie mai bună a macaralei în medii dure, aceasta are un strat de vopsea de protecție de suprafață nDurance”, spune Toni Ahvenlampi, Senior Manager pentru macarale forestiere.

Pe lângă noua Jonsered 1500RZ, Hiab va mai prezenta şi alte inovaţii:
– macaraua HIAB X-HiDuo 228 E-5;
– motostivuitorul transportabil Moffett M4NX;
– ultimele inovații de la Multilift;
– sistemul de control HiVision.

MEq
By MEq noiembrie 28, 2016 16:38