Grupul Wacker Neuson vinde divizia de finisoare cu pale pentru șape și beton către Husqvarna

MEq
By MEq octombrie 8, 2019 10:10

Grupul Wacker Neuson vinde divizia de finisoare cu pale pentru șape și beton către Husqvarna

Producătorul de echipamente ușoare și compacte Wacker Neuson Group și-a vândut divizia de finisoare cu pale (elicoptere) pentru șape și beton către Grupul Husqvarna. Vânzarea marchează un nou pas în strategia grupului Wacker Neuson de a se axa pe produsele sale de bază și a-și eficientiza astfel portofoliul.

„Strategia noastră 2022 pune clienții noștri în centrul a tot ceea ce facem”, explică Martin Lehner, CEO al grupului Wacker Neuson. „Concentrarea atenției noastre asupra competențelor și produselor noastre de bază ne permite să oferim clienților soluții de calitate superioară și servicii excepționale. În conformitate cu pilonul nostru strategic de „focus”, care are ca scop optimizarea portofoliului de echipamente de construcții competitive, am decis să ne concentrăm și mai mult asupra activităților noastre de bază – respectiv utilaje compacte, echipamente de compactare, echipamente de utilitate și consolidare a betoanelor cu vibratoare interne și externe – și să vindem divizia de elicoptere pentru finisarea șapelor și a suprafețelor de beton afacerea.”

Wacker Neuson dezvoltă și produce finisoare cu pale pentru beton în America de Nord, aceasta fiind și cea mai mare piață a companiei pentru astfel produse. „Clienții noștri vor primi același nivel de servicii și asistență ca și în trecut”, spune Alexander Greschner, CSO al grupului Wacker Neuson. „Suntem și vom rămâne un partener de încredere pentru clienții noștri din sectorul finisării betonului”, adaugă el. Wacker Neuson va continua să ofere elicoptere de finisare a betonului ca parte a gamei sale de produse pe tot parcursul anului 2020, în cadrul unui acord OEM cu Husqvarna, și va continua să furnizeze piese de schimb și servicii clienților săi. Divizia de vibratoare interne și externe pentru beton nu este implicată în vânzare, Wacker Neuson continuând să fie lider de piață și inovație în acest domeniu.

Grupul Husqvarna a achiziționat produsele, cercetarea și dezvoltarea (R&D) și activele de producție legate de finisoarele cu pale pentru beton de tipul walk-behind (cu operator pedestru) și ride-on (cu operator purtat). O gamă de produse Husqvarna va fi lansată la începutul anului 2020 și, ca parte a acordului, Grupul Husqvarna va fabrica în paralel elicoptere pentru finisarea betonului în numele Wacker Neuson.

MEq
By MEq octombrie 8, 2019 10:10