Giganții roșii Linde lucrează în modul silențios

MEq
By MEq iunie 6, 2022 17:12

Giganții roșii Linde lucrează în modul silențios

Story Highlights

  • Linde Material Handling
  • stivuitoare electrice Linde MH
  • stivuitoare Linde E100 - E180
  • stivuitoare contrabalansate
  • stivuitoare de mare capacitate Linde
  • zero emisii
  • electrificare
  • electric heavy-duty forklift trucks

Related Articles

Linde Material Handling (Linde MH) oferă acum o nouă gamă de stivuitoare electrice pentru sarcini grele, cu capacități de încărcare de la 10 la 18 t. Douăsprezece modele în total impresionează prin vizibilitatea excelentă și oferă flexibilitate maximă datorită gamei de baterii plumb-acid sau litiu-ion.

Având capacități de încărcare de 10, 12, 14, 15, 16 sau 18 t și diverse centre de greutate, stivuitoarele Linde E100 până la E180 sunt o opțiune deosebit de interesantă pentru companiile care operează în industria lemnului, oțelului, pietrei și în sectorul băuturilor.

„Zero emisii, operare silențioasă, funcționalitate ridicată, flexibilitate în utilizare și caracteristici de conducere precise și agile – aceste avantaje vorbesc în mod clar în favoarea utilizării propulsiei electrice și în clasa grea”, spune Christopher Reis, Product Manager Heavy Trucks.

„Cu stivuitorul electric pentru sarcini grele, clienții noștri primesc un utilaj care este la fel de util pentru sarcini ușoare, precum și pentru utilizare continuă 24/7.” Operatorii au de ales între sistemele energetice cu baterii plumb-acid sau litiu-ion. „Cu toate acestea, caracteristica specială este că pot chiar schimba tehnologia bateriei în orice moment, fără a fi nevoie să schimbe hardware-ul. Este un argument de vânzare cu adevărat unic al acestor utilaje și oferă un avantaj semnificativ, nu în ultimul rând în ceea ce privește folosirea ulterioară”, subliniază Christopher Reis.

Experiența Linde MH se reflectă în dezvoltarea designului
Un concept special de antrenare cu patru motoare – două pentru roata stângă și două pentru roata dreaptă – asigură puterea necesară pentru transportul sarcinilor deosebit de grele. Acest lucru permite celui mai puternic model, Linde E180/900, cu o capacitate de încărcare de 18 t și un centru de greutate de 900 mm, să atingă o viteză de rulare de 20 km/h în doar zece secunde, chiar și atunci când este încărcat complet.

Electrificarea celei mai mari serii de stivuitoare înseamnă că întregul portofoliu Linde MH de stivuitoare contrabalansate în intervalul de sarcini de la 1,4 până la 18 t este acum disponibil cu cele mai comune tipuri de tehnologie energetică. Astfel, specialistul în intralogistică este capabil să ofere clienților săi opțiunea de a selecta unitatea adecvată pentru aplicația specifică, chiar și în cea mai mare clasă de sarcină utilă.

Dezvoltarea marilor stivuitoare electrice Linde a fost susținută de cei peste 50 de ani de experiență cu acest concept de antrenare. „Utilizarea unei tehnologii consacrate asigură o fiabilitate ridicată în funcționare – aceasta este o caracteristică deosebit de importantă pentru clienții noștri”, subliniază Managerul de Produs, Reis.

De exemplu, designul noii serii de stivuitoare compacte pentru sarcini grele se bazează pe gama de 8 t, având un sistem de antrenare dublu, un sistem hidraulic de ridicare dublu, două baterii și pompe scalate.

Designul cabinei decuplate de șasiu, montată pe tampoane de cauciuc, este împrumutat de la stivuitoarele mai mici, dar a fost îmbunătățit semnificativ încă o dată în ceea ce privește vizibilitatea generală: un plafon din sticlă blindată și geamurile laterale, frontale și din spate, în combinație cu contragreutatea cu formă specială, oferă operatorului cea mai bună vizibilitate posibilă și, astfel, siguranță în timpul funcționării.

Scaunul operatorului este opțional rotativ cu 17 grade și dispune de cotieră, asigurând fiabilitate la mersul înapoi. Centura de siguranță portocalie cu funcție de monitorizare a cataramei ajută la implementarea obligativității purtării acesteia. Pentru a permite ca sistemul de baterii să fie adaptat la diferitele cerințe ale aplicațiilor, sunt disponibile diferite versiuni de baterii și încărcătoare.

MEq
By MEq iunie 6, 2022 17:12