Gehl a lansat pe piaţa nord-americană noile încărcătoare frontale 650 şi 750

MEq
By MEq iunie 9, 2016 14:01

Gehl a lansat pe piaţa nord-americană noile încărcătoare frontale 650 şi 750

Răspunzând cererii din piața nord-americană pentru încărcătoare frontale mai mari, Gehl a dezvoltat modelele articulate 650 și 750. Cele două încărcătoare articulate reprezintă o extindere a producătorului în clasa de 60 – 80 hp, cu motoare și puteri mai mari decât concurența.

Ambele modele au motoare cu tehnologie certificată Tier 4. Gehl 650 are motor Yanmar de 64,4 hp (48 kW), iar Gehl 750 dispune de motor Deutz de 74,3 hp (55 kW). Motorul Yanmar utilizează sistem de post-tratare cu filtru de particule diesel, în timp ce Deutz foloseşte un sistem de post-tratare cu catalizator de oxidare diesel, ceea ce le permite utilizatorilor să aleagă sistemul preferat de emisii.
Noile 650 și 750 din familia de încărcătoare articulate Gehl au greutăţi operaţionale până în 4,5 t. Ele sunt cele mai mari încărcătoare de pneuri din oferta Gehl și includ caracteristici standard precum display digital de afișare a datelor de măsurare şi control, sistem de cuplare a ataşamentelor Power-A-Tach și un joystick multifuncțional. Performanţele de săpare sunt maximizate prin unele dintre cele mai mari forțe de rupere din clasa lor și datorită diferenţialelor față/spate blocabile.
Articulația oscilantă heavy-duty oferă un unghi de virare stânga/dreapta de 45 de grade și de 10 grade de în ambele direcții, pentru o tracțiune optimă și manevrabilitate. Cupa și pneurile urmează o rază de virare constantă, astfel încât roțile din spate ale încărcătorului urmează calea pneurilor frontale. Lățimile celor două utilaje le permit accesul la spații înguste, limitate, acolo unde cele mai multe miniîncărcătoarele cu capacităţi de operare comparabile nu pot ajunge.

Cinematica de tip Z-bar permite auto-reglarea mecanică pe ambele direcţii, în sus și în jos, unghiuri excelente de răsturnare a cupei la mijlocul și în vârful căii de ridicare, precum și raze de acţiune remarcabile. Circuitul hidraulic suplimentar are comandă proporțională pe joystick şi vine ca dotare standard. Dispozitivul de decuplare și de reducere a presiunii sunt incluse pentru a optimiza cuplarea atașamentului și performanțele. Cele două linii hidraulice auxiliare, ușor accesibile, cu sistem de cuplare „flat-face” pot alimenta o varietate de ataşamente și uşurează schimbarea acestora. În plus, modelele 650 și 750 sunt disponibile cu opțiunea celui de-al treilea circuit auxiliar în față și în spate, cu debit mare.

Operatorul poate alege între cabină deschisă ROPS (ca dotare standard) şi cabină închisă (ca opţiune), pentru confort şi siguranţă sporită. Vizibilitatea excelentă la 360 de grade se datorează poziţionării operatorului deasupra încărcăturii, pentru operarea în condiții de siguranță și vederea excelentă a atașamentului. Joystick-ul multifuncțional controlează brațul de ridicare, cupa, flotaţia, direcția de deplasare, blocarea diferențialului și funcțiile hidraulice auxiliare. Pedala inching cu comandă progresivă permite operatorilor să varieze viteza de lucru la sol, menținând o turaţie constantă a motorului pentru funcţionarea optimă a atașamentelor. Caracteristicile opționale mai includ: radio cu Bluetooth „hands free”, scaun de suspensie pneumatică, faruri de lucru cu LED, sisteme hidraulice auxiliare cu debit mare, cârlig spate hidraulic, Hydraglide Ride Control și transmisie în 3 trepte, cu viteze de până 30 kph.

MEq
By MEq iunie 9, 2016 14:01