Funcția Cat Command se extinde și la excavatoare: comandă de la distanță, în câmpul vizual sau nu

MEq
By MEq noiembrie 6, 2021 13:52

Funcția Cat Command se extinde și la excavatoare: comandă de la distanță, în câmpul vizual sau nu

Excavatoarele de dimensiuni medii se alătură gamei de utilaje Cat care pot fi controlate de la distanță, folosind o consolă portabilă sau o stație de operare. Funcția Cat Command pentru excavatoare – care include atât consola portabilă de comandă de la distanță, din câmpul vizual al operatorului, cât și stația de comandă de la distanță – este acum disponibilă pe excavatoarele Cat cu mase operaționale de la 20 până la 40 de tone.

Prin intermediul unui kit instalat de reprezentantul oficial Cat, atât excavatoarele aflate în exploatare, cât și noile modele Cat 320, 323, 326, 330, 336 și 340 pot găzdui funcția Command.

A impresionat la ConExpo
Stația de comandă de la distanță și-a făcut debutul la ConExpo 2020 și a aruncat o scurtă și tentantă privire în viitor, oferindu-le operatorilor posibilitatea de a manevra un utilaj în care nu se află și pe care nu îl pot vedea. În schimb, echipați cu mai multe monitoare și cu o stație de control ce imită mediul de operare, dar nu este la fel ca cele regăsite în cabine, operatorii pot manevra în siguranță un utilaj aflat în medii periculoase, precum cele întâlnite în condiții cu terenuri instabile, soluri contaminate, în proximitatea malurilor de pământ și în demolări.

Ce este cu adevărat super tare? O singură stație poate controla mai multe tipuri de utilaje, cu toate că este folosită pe rând pentru fiecare. Funcția Cat Command pentru încărcătoare frontale este deja pe piață. Această lansare pentru excavatoare este al doilea tip de utilaje din gama Command, iar pentru buldozere ar trebui să apară către finele acestui an. Cat intenționează ca, în timp, marea majoritate a liniei sale de produse să devină compatibilă cu funcția Command.

Avantajelor ce țin de siguranță li se alătură și capacitatea de a pune operatorul stației de comandă de la distanță într-un mediu controlat din punctul de vedere al temperaturii ambientale. Având stația de comandă amplasată într-o remorcă pe șantier sau într-un birou, operatorii pot purta încălțăminte obișnuită de stradă și își pot încălzi masa de prânz. Sunt protejați de intemperii, iar toaleta este aproape. Iar schimburile de tură nu necesită repoziționarea excavatorului. În plus, persoanelor cu limitări de ordin fizic li s-ar putea da o șansă la un loc de muncă ce nu ține cont de rigorile unui șantier.

Cum funcționează
Cele mai importante aspecte și detalii practice ale funcției Command le-am oferit în materialul nostru din ediția din aprilie. Pe scurt, operațiile funcției Command sunt integrate cu dispozitivele electronice ale utilajului. În cazul stației de comandă, pe structura superioară a excavatorului regăsesc camere video, lumini indicatoare, un microfon, un receptor wireless și o antenă.

Opțiunea de consolă portabilă de comandă pentru excavarea în câmpul vizual al operatorului folosește un ham și o consolă ușoară ce permite controlul utilajului de la o distanță de până la 437 m. Toate mișcările excavatorului se opresc automat atunci când este apăsat butonul de oprire de la distanță, dacă se pierde comunicarea wireless sau în cazul în care consola este înclinată la mai mult de 45 de grade față de poziția sa normală de operare.

Funcțiile obișnuite de pe excavatoarele Caterpillar, precum Grade Assist, Swing Assist și E-Fence pot fi folosite, de asemenea, cu ambele opțiuni de comandă. Prin acționarea unui comutator accesibil de la nivelul solului, excavatoarele pot fi trecute de la modul de operare de la distanță la cel manual.

MEq
By MEq noiembrie 6, 2021 13:52