Volvo CE va ceda divizia de finisoare de asfalt ABG către Ammann Group

MEq
By MEq decembrie 18, 2023 16:14

Volvo CE va ceda divizia de finisoare de asfalt ABG către Ammann Group

Volvo Construction Equipment și Grupul Ammann au ajuns la un acord prin care Grupul Ammann va achiziționa divizia de finisoare de asfalt ABG din portofoliul producătorului suedez, incluzând aici și centrul de producție și tehnologie ABG din Hameln, Germania.

Acordul se dorește unul avantajos pentru ambele companii, atât pentru Grupul Ammann (prin consolidarea portofoliului de produse și a rețelei de distribuție), cât și pentru Volvo CE (permițându-i să se concentreze în continuare pe dezvoltarea de soluții durabile, tehnologii și servicii viitoare, în conformitate cu direcția strategică a companiei).

Tranzacția, care se așteaptă să fie finalizată în prima jumătate a anului 2024, include transferul unităților de producție de finisoare de asfalt Volvo CE din Linyi (China) și Bangalore (India), precum și unitatea ABG din Hameln (Germania).

Grupul Ammann este o companie de familie, cu sediul în Elveția, lider mondial în stații de amestec, utilaje și servicii pentru industria construcțiilor, cu o solidă expertiză în construcția de drumuri și infrastructură de transport, pe care intenționează să o dezvolte în continuare prin includerea business-ului ABG Paver.

„Această achiziție strategică completează gama noastră de produse și o face mai cuprinzătoare. Achiziția va poziționa Ammann ca furnizor de soluții extinse, care acoperă totul, de la stații de asfalt la finisoare de asfalt și compactoare”, a declarat Hans-Christian Schneider, CEO al Grupului Ammann.

Ammann își va valorifica expertiza în industrie și relațiile cu clienții pentru a ghida dezvoltarea finisoarelor de asfalt, iar unitatea de producție ABG din Hameln (Germania) va deveni Centrul de Excelență al operațiunilor de pavare din cadrul Ammann.

Clienții vor continua să aibă acces la gama ABG Paving, precum și la servicii aftermarket și alte servicii, prin intermediul rețelei de dealeri Ammann Group și a anumitor dealeri Volvo CE.

MEq
By MEq decembrie 18, 2023 16:14