Forwarderele Rottne F10D și F11D au acum un braț de macara cu 20% mai puternic

MEq
By MEq octombrie 18, 2018 17:26

Forwarderele Rottne F10D și F11D au acum un braț de macara cu 20% mai puternic

Producătorul scandinav Rottne a prezentat la finele anului 2017 inovatoarea macara RK 105, care se regăsește acum pe forwarderele F10D și F11D. În spatele ideii noului braț de macara pentru transportoarele Rottne – care, printre altele, a fost dezvoltată din dorința unei macarale mai puternice –, se află o strategie inovatoare și bine gândită care a dus la o obținerea unui produs nou și îmbunătățit.

„Este o macara cu diferențe semnificative față de modelul precedent RK 85”, a spus Filip Wirbladh, designer la Rottne Industri AB. „Cele trei părți principale care au fost reproiectate, în comparație cu vechea macara, sunt catargul, cilindrul de ridicare și brațul de ridicare. Pe scurt, este o macara complet nouă, cu o putere sporită. Dincolo de toate, este o abordare diferită a procesului de asamblare”, a mai spus Filip.

Noua macara este ranforsată, pentru a avea o forță de ridicare mai mare. Lucrările de cercetare și dezvoltare la fabrica Rottne au condus la obținerea modelului RK 105, cu un cuplu de ridicare de 105 kNm – comparativ cu aproximativ 87 kNm, pe modelul anterior. Unghiul de ridicare a fost, de asemenea, crescut cu aproximativ cinci grade.

„Am muncit din greu pentru a reduce tensiunile în suduri și am îmbunătățit forța de ridicare cu 20%”, a completat Filip. Noul model RK 105 este instalat acum ca macara standard pe toate modelele F10D și F11D livrate clienților.

MEq
By MEq octombrie 18, 2018 17:26