Ford Trucks și IVECO au semnat un Memorandum de Înțelegere, analizând potențiale sinergii

MEq
By MEq martie 15, 2024 17:21

Ford Trucks și IVECO au semnat un Memorandum de Înțelegere, analizând potențiale sinergii

Ford Trucks, marca de vehicule comerciale grele a Ford Otosan, și IVECO, marca Iveco Group N.V. (EXM: IVG) care proiectează, produce și comercializează vehicule comerciale ușoare, medii și grele, au semnat un Memorandum de Înțelegere – Memorandum of Understanding (MoU) – fără caracter obligatoriu, pentru a explora o potențială colaborare privind dezvoltarea unei noi cabine dedicate vehiculelor comerciale grele.

La semnare au fost prezenți Gerrit Marx, CEO al Iveco Group; Luca Sra, Președintele Truck Business Unit din cadrul Iveco Group; Haydar Yenigün, Președintele Koç Automotive Group; Güven Özyurt, General Manager al Ford Otosan și Emrah Duman, Vicepreședintele Ford Trucks.

Memorandumul de înțelegere fără caracter obligatoriu reprezintă un pas preliminar în evaluarea potențialului celor două companii de a coopera pentru dezvoltarea unor noi produse și tehnologii care să cuprindă componente și sisteme din interiorul cabinei.

Acordul are ca scop creșterea competitivității și îmbunătățirea soluțiilor în conformitate cu standardul UE Direct Vision și îmbunătățirea aerodinamicii pentru reducerea emisiilor de CO2, prin dezvoltarea unui parteneriat reciproc avantajos.

Ford Otosan
Înființată în 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ș.) este o companie listată la bursă, în care Ford Motor Company și Koç Holdings dețin acțiuni egale. Compania este a doua cea mai mare organizație industrială din Turcia și cea mai valoroasă companie auto din Borsa İstanbul.

Ford Otosan, care operează în 4 centre principale, cu uzinele Kocaeli și Eskișehir și centrul de cercetare și dezvoltare din Turcia, precum și cu uzina de la Craiova din România, are peste 20.000 de angajați. Compania este cel mai mare producător de vehicule comerciale al Ford din Europa, capabil să proiecteze, să dezvolte și să testeze un vehicul complet, inclusiv motorul acestuia, de la zero până la un produs finit.

MEq
By MEq martie 15, 2024 17:21