Epiroc avansează în obiectivele sale de siguranță, sustenabilitate și productivitate cu Scooptram ST18 SG

MEq
By MEq martie 28, 2023 14:14

Epiroc avansează în obiectivele sale de siguranță, sustenabilitate și productivitate cu Scooptram ST18 SG

Story Highlights

  • Epiroc
  • Scooptram ST18 SG
  • seria Smart and Green (SG)
  • sustenabilitate
  • electrificare
  • battery-powered
  • underground mining

Related Articles

Scooptram ST18 SG este cel mai puternic încărcător minier subteran de până acum din flota de vehicule electrice cu baterii a Epiroc. Având una dintre cele mai mari autonomii a bateriei de pe piață și un sistem complet de siguranță a bateriei, clienții Epiroc trec acum la un nou nivel atunci când vine vorba de siguranță, sustenabilitate și productivitate în segmentul încărcătoarelor subterane de 18 tone.

„Interesul clienților a fost mare și mai multe încărcătoare sunt deja rezervate. Primul dintre aceste utilaje va fi livrat către exploatarea minieră Rävliden deținută de compania Boliden, în Suedia. Scooptram ST18 SG se potrivește perfect pentru ambițiile lor mari în ceea ce privește sustenabilitatea și automatizarea”, spune Erik Gert, Global Product Manager – Scooptram, divizia Underground a Epiroc.

Scooptram ST18 SG este răspunsul Epiroc la cererea în continuă creștere pentru încărcătoare miniere mari pentru operațiuni subterane, precum și la nevoia de reducere a gazelor cu efect de seră din industria minieră. Încărcătorul are o capacitate a bateriei cu până la 50% mai mare comparativ cu utilajele similare ale altor producători, rezultând o autonomie crescută, cu mai puține opriri pentru încărcarea sau schimbarea bateriei. Cu o densitate mare de energie, bateria dispune de sisteme de siguranță active și pasive, pentru o productivitate fără griji.

„În comparație cu utilizarea unui încărcător subteran cu o capacitate similară, ce folosește combustibili fosili, Scooptram ST18 SG reduce emisiile anuale de CO2 cu 365 de tone. De asemenea, reduce degajarea de căldură, zgomotul și nevoia de ventilație – ceea ce este crucial pe măsură ce minele coboară la adâncimi din ce în ce mai mari”, mai spune Erik Gert.

Scooptram ST18 SG folosește a doua generație de baterii electrice Epiroc, dovedit în teren de succesul încărcătorului subteran Scooptram ST14 SG. Sistemul de propulsie electric Epiroc oferă operatorului capacități remarcabile de accelerație, manevrabilitate și reacție.

Scooptram ST18 SG face parte din seria Smart and Green (SG), combinând transmisia electrică pe bază de baterii cu sistemul de control RCS (Rig Control System) de la Epiroc. Utilajul este gata pentru funcționalitatea 6th Sense, adică automatizare și control de la distanță.

MEq
By MEq martie 28, 2023 14:14