Effidence și Manitou au dezvoltat o gamă de echipamente robotizate pentru logisticică

MEq
By MEq iulie 28, 2021 12:33

Effidence și Manitou au dezvoltat o gamă de echipamente robotizate pentru logisticică

Experiența complementară a celor două companii – ce presupune expertiza Manitou în producția de stivuitoare și cea a Effidence în robotică în colaborare – au condus la dezvoltarea unei game complete și inovatoare de echipamente pentru depozitare. Acest parteneriat strategic de business îi permite Manitou să adauge echipamente robotizate în domeniile sale de expertiză. De asemenea, îi permite Effidence să își extindă gama de servicii în activitățile de manipulare. Scopul este de a acoperi toate nevoile cu o singură soluție robotică de sine stătătoare.

Această nouă gamă de echipamente intralogistice include pickere de comenzi, echipamente pentru tractare, stivuitoare și transpalete. Aceste echipamente noi vor asigura unele misiuni clasice de manipulare în deplină autonomie, în sectoarele industriale și logistice: pregătirea comenzilor pe paleți, alimentarea liniilor de producție, încărcarea/descărcarea automată, transportul mărfurilor.

Aceste soluții robotizate au avantajul de putea fi integrate în toate mediile de lucru, fără a interfera cu operatorii și echipamentele existente. Fiabile, simple și sigure, ele sunt, de asemenea, capabile să analizeze datele în timp real.

Effidence dezvoltă soluții robotice mobile colaborative și autonome pentru a îmbunătăți fluxurile logistice interne din industrie și logistică, încă din 2016. Pionier în tehnologia colaborativă „Follow-me”, Effidence este creatorul robotului EffiBOT, o soluție agilă și versatilă, care este optimizată pentru pregătirea comenzilor sau transportul de coșuri sau cutii. EffiBOT este deja distribuit către principalii operatori 3PL (Third Party Logistics), producători auto și alte companii industriale din Europa și din alte colturi ale lumii.

Roboții pentru depozite sunt soluții puternice concepute pentru a optimiza, securiza și simplifica operațiunile logistice.
– Stivuitoarele robotizate pot transporta mărfuri în timp ce operatorul este ocupat cu selectarea: mai multe sarcini sunt efectuate simultan și în siguranță, datorită sistemului de oprire de urgență și senzorilor ce detectează obstacolele. Selectoarele de comenzi sunt alocate operațiunilor cu valoare adăugată, în timp ce stivuitoarele autonome se ocupă de transport!
– Echipamentele de tractare autonome sunt robuste și versatile și se mișcă rapid. Sunt vehicule sigure care pot merge oriunde, chiar și pe suprafețe denivelate și în rampe de până la 10%.
– Selectoarele de comenzi robotizate sunt adevărați asistenți logistici, capabili să tracteze sarcini grele. Acestea oferă câștiguri substanțiale în productivitate și confort.

MEq
By MEq iulie 28, 2021 12:33