ECE225HP și ECE225HP-LJ: Modele inovative de utilaje de comisionare Jungheinrich

MEq
By MEq iulie 31, 2015 12:38

ECE225HP și ECE225HP-LJ: Modele inovative de utilaje de comisionare Jungheinrich

Story Highlights

  • Utilaje proiectate pentru aplicații
  • O eficiență cu 10% mai mare și un consum energetic cu 14% mai scăzut
  • Comisionare ușoară a sarcinilor chiar și la al doilea nivel al rackului
  • LED integrat de zi pentru deplasare

Related Articles

După lansarea cu succes pe piață a utilajului său de comisionare pe orizontală, ECE 225, la LogiMAT 2015, Jungheinrich introduce și alte modele pentru a fi lansate succesiv în următoarele luni, începând cu versiunile ECE 225 HP (platformă hidraulică de ridicare) și ECE 225 HP-LJ (platformă hidraulică de ridicare cu unitate de control).

Toate versiunile se bazează pe modelul ECE 225, ce a fost dezvoltat recent ca o variantă cu platformă și o tehnologie complet revizuită a sistemului de acționare și control. Modelele se caracterizează printr-o accelerație și eficiență de deplasare semnificativ mai mari, determinând un randament cu 10% mai mare, comparativ cu seria anterioară. “Măsurătorile inițiale pe teren au demonstrat faptul că consumul de putere a scăzut simultan chiar cu 14%”, explica Ullrich Mau-Hansen, Managerul de Produs pentru utilaje de comisionare, de la Jungheinrich.

Versiunea standard a utilajelor este prevăzută cu o platformă nou patentată pe care se poate sta, prevăzută cu amortizor, ce a fost setată individual pentru fiecare masă a șoferului, determinând astfel o reducere semnificativă a vibrațiilor umane. Spațiul generos, chiar și pentru șoferii înalți, împreună cu o gamă variată de opțiuni individuale reglabile de depozitare, completează caracteristicile “ce nu numai că demonstrează rolul important jucat de aspectul ergonomic chiar din faza de dezvoltare a noului vehicul în cadrul Jungheinrich, dar indică și gradul înalt de modernizare al intra-logisticii!”, continua Mau-Hansen.

Principala caracteristică a noilor utilaje însă o reprezintă gradul lor optim de adaptare la cerințele aplicațiilor specifice ale clienților. “Prin introducerea primei noi versiuni a seriei noastre ECE, stabilim încă o dată standardele pentru această clasă de vehicule”, preciza Mau-Hansen. “Utilizatorii din cadrul acestui segment de piață a vehiculelor au variat foarte mult conceptele lor logistice, determinând astfel așteptări foarte mari în ceea ce privește performanța, eficiența energetică, rezistența și aspectele ergonomice. Aceste noi modele oferă pieței vehicule ce sunt mult mai adaptate cerințelor specifice”, concluziona acesta.

Noile modele: Comisionare ușoară a sarcinilor chiar și la al doilea nivel al rackului
Noile modele de utilaje de comisionare pe orizontală constau din ECE 225 HP (platformă hidraulică de ridicare) și ECE 225 HP-LJ (platformă hidraulică de ridicare cu unitate de control). Aceste utilaje de comisionare pot transporta sarcini de până la 2.500 kg. Ambele tipuri de utilaje sunt prevăzute cu o platformă pe care se poate sta și sunt special proiectate pentru comisionări frecvente la al doilea nivel de rack. Deoarece ECE 225 HP ridică doar platforma hidraulică de ridicare pe care se poate sta la al doilea nivel de rack – operatorul pur și simplu activează un buton de picior de pe platformă, păstrându-și mâinile libere pentru comisionarea sarcinii – ECE 225 HP-LJ îi permite ridicarea platformei pe care se poate sta, dar și a unității de control la al doilea nivel al rack-ului. “Acest lucru permite operatorului manevrarea vehiculului chiar și cu platforma ridicată”, preciza Mau-Hansen.

O nouă caracteristică a ambelor versiuni ale modelului constă într-un LED opțional integrat pentru deplasare în timpul zilei, care, conform Mau-Hansen, “mărește semnificativ factorul pasiv de siguranță, fiind în special util în zonele mai puțin luminate ale depozitelor”. Alte opțiuni disponibile ale noilor versiuni ale modelului includ sistemele de asistență de tipul Curve Control (sistemul de control al curbelor), ce reduc automat viteza în timpul virajelor, funcție de sarcină, precum și trei programe diferite de asigurare a reglajului ideal al vehiculului pentru diverse tipuri de aplicații. Mai mult, toate versiunile vehiculului pot fi prevăzute cu o serie de pachete opționale, de exemplu: Drive & Eco Plus, ce oferă o performanță îmbunătățită, pentru același nivel înalt de eficiență energetică.

MEq
By MEq iulie 31, 2015 12:38