Doosan Bobcat a prezentat în premieră la CES 2022 un utilaj compact complet electric

MEq
By MEq ianuarie 7, 2022 17:53

Doosan Bobcat a prezentat în premieră la CES 2022 un utilaj compact complet electric

Cu ocazia CES 2022, în Las Vegas, Doosan Bobcat a prezentat noul său miniîncărcător compact pe șenile Bobcat T7X, complet electric. Modelul T7X este primul utilaj de acest gen complet electric, ce încorporează avantajele eliminării sistemelor hidraulice, precum și ale componentelor, emisiilor și vibrațiilor asociate acestora – oferind un utilaj mai puțin poluant și mai silențios.

Bobcat T7X este primul miniîncărcător compact pe șenile complet electric din lume. Utilajul este alimentat integral de un pachet de baterii. Construit de la zero pentru a fi mai productiv, folosește o acționare și o propulsie electrică, e mai silențios datorită cuplului de înaltă performanță și mai puternic decât orice miniîncărcător pe șenile cu motor diesel din generațiile anterioare ale producătorului – eliminând, totodată, orice emisii de carbon.

„Acest utilaj este o performanță tehnologică pentru Bobcat și pentru întreaga industrie”, a declarat Joel Honeyman, vicepreședinte pentru inovare globală la Doosan Bobcat. „Am adus o provocare a status-quo-ului pentru a livra un utilaj conectat, complet electric, proiectat pentru puterea și performanța care până acum nu erau posibile. Suntem încântați să împărtășim acest progres cu lumea întreagă și mândri de munca grea care a făcut ca acest produs să devină realitate.”

Sistemul de lucru hidraulic tradițional a fost complet înlocuit cu unul electric, format din cilindri electrici și motoare de antrenare electrice, ceea ce înseamnă eliminarea practică a fluidelor. Noul Bobcat T7X, complet electric, folosește doar un sfert din lichidul de răcire ecologic, comparativ cu volumul de lichid necesar modelului său echivalent diesel/hidraulic.

Platforma complet electrică permite o putere instantanee și un cuplu de vârf disponibile la orice viteză de operare. Operatorul nu mai trebuie să aștepte ca sistemul hidraulic standard să acumuleze putere.

Modelul T7X funcționează cu emisii zero și generează zgomot și vibrații reduse. Funcționează silențios și eficient în zone cu restricții de emisii fonice și în interior, ceea ce reduce semnificativ nivelul de zgomot și îmbunătățește mediul de lucru. De asemenea, poate reduce semnificativ costurile zilnice de operare atunci când se ia în considerare reducerea costurilor anuale de întreținere și eliminarea combustibilului (motorinei), uleiului de motor, lichidului de evacuare și componentelor hidraulice.

Astfel, inima lui T7X este o baterie puternică litiu-ion de 62 kW, furnizată de partenerul tehnologic Green Machine Equipment, Inc. În timp ce tipul de aplicații, fiecare încărcare poate suporta operațiuni de lucru zilnice comune și utilizarea modurilor de lucru inteligente pentru până la 4 ore de operare continuă sau o zi întreagă de operare, în condiții de utilizare intermitentă. Inteligența sistemului de management al energiei este programată să detecteze dacă sarcina crește, oprind automat alimentarea atunci când nu este nevoie, pentru a păstra consumul total de energie și a prelungi durata de funcționare a utilajului.

Doosan Bobcat a colaborat cu Moog Inc., un dezvoltator de componente și sisteme de control al mișcării pentru diferite industrii, pentru a accelera ritmul cercetării și dezvoltării capabilităților de control electronic ale lui T7X.

Nu în ultimul rând, pentru a însoți modelul T7X, Bobcat va introduce primele unelte de lucru electrice din lume care să echipeze utilajul pentru sarcini specifice. Primele unelte care vor fi dezvoltate includ un sfredel electric, o perie unghiulară și un graifer pentru materiale.
În cadrul târgului, Bobcat T7X a primit două distinctii „CES 2022 Innovation Awards” în categoriile „Vehicle Intelligence & Transportation” și „Smart Cities”.

MEq
By MEq ianuarie 7, 2022 17:53