Deutz începe electrificarea echipamentelor de construcții împreună cu Manitou Group

MEq
By MEq septembrie 20, 2018 15:54

Deutz începe electrificarea echipamentelor de construcții împreună cu Manitou Group

Deutz AG și producătorul de telehandlere Manitou Group vor colabora la nivel de electrificare a lanțului cinematic. În premieră, Deutz a încorporat motoare electrice prototip pe echipamentele Manitou. Primele prototipuri sunt predate în cadrul evenimentului ELECTRIP Event Week (15-21 sept) susținut la Köln. Grupul Manitou, primul partener E-Deutz, a echipat unul dintre modelele sale de telehandlere cu o transmisie hibridă, iar pe un altul cu un motor complet electric.

Deutz oferă un portofoliu de produse modulare pentru transmisii electrice, permițând clienților să aleagă combinația dintre un motor cu combustie, un motor electric, acumulatori și sisteme electronice de acționare care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor. La cerere este disponibil și un sistem de acționare pur electric. Scopul este de a obține o creștere semnificativă a eficienței, care va reduce în același timp costurile generale de funcționare, consumul de combustibil și emisiile.

Manipulatorul cu braț telescopic Manitou MT 1135 full-electric este echipat cu o sursă de alimentare de 360 volți și cu un motor electric de 60 kW. Acumulatorul, cu o capacitate de 30 kWh, asigură livrarea nivelului necesar de energie. În mod obișnuit, modelul MT 1335 vine echipat cu un motor diesel Deutz TCD 3.6 de 75 kW . Pentru prototipul hibrid, acest motor diesel a fost înlocuit de un motor Deutz TCD 2.2, care generează 55 kW, plus un motor electric de 20 kW. Sistemul electric oferă o tensiune de sistem de 48 volți.

Michel Denis, președinte și CEO al grupului Manitou, explică: „Este primul telehandler electric prototip pentru construcții de pe care l-am realizat grație celor de la Deutz și suntem mândri să lucrăm în această fază de dezvoltare cu un furnizor de încredere. Integrarea motoarelor electrice pe telehandlerele noastre este foarte încurajatoare pentru viitor. Deutz a preluat rapid un rol de pionierat în domeniul electrificării; are expertiza necesară și cunoaște cerințele specifie ale aplicațiilor noastre. Acest manipulator telescopic permite companiei Manitou să-și îmbunătățească gamele hibride și electrice existente. Inovația face parte din ADN-ul Grupului Manitou, iar electrificarea ne permite să potrivim abordarea noastră CSR (Corporate social responsibility) cu așteptările clienților noștri”.

La rândul sau, dr. Frank Hiller, președintele consiliului de administrație al DEUTZ AG, a adăugat: „Am inițiat strategia E-DEUTZ în toamna anului trecut. Așadar, suntem foarte mândri să facem următorul pas în domeniul electrificării împreună cu Manitou Group. Aceste studii comune ne întăresc convingerea că putem oferi pieței soluțiile corecte și că ne poziționăm ca lider de piață pentru sisteme inovatoare de acționare”.

MEq
By MEq septembrie 20, 2018 15:54