Deutz achiziționează IML Motori și, implicit, societatea din România, IML Motoare

MEq
By MEq octombrie 9, 2017 21:39

Deutz achiziționează IML Motori și, implicit, societatea din România, IML Motoare

Pentru a-și consolida rețeaua de vânzări și service în Italia, Deutz AG a achiziționat distribuitorul său italian IML Motori, cu sediul în Lomagna, lângă Milano. În această achiziție sunt incluse, de asemenea, filiala IML Service și compania românească de vânzări și service IML Motoare. Astfel, Deutz încearcă să-și crească domeniul de business și proximitatea față de clienții săi din aceste zone ale Europei. Compania va comercializa produse în Italia sub denumirea Deutz Italia.

IML Motori a lucrat în parteneriat cu Deutz încă de când a fost înființată de către familia Keller, în 1904. Compania operează o rețea de service la nivel național, în Italia, dar și România, și este partenerul exclusiv de vânzări al Deutz în ambele țări, datorită ofertei remarcabile de service. Achiziționarea acestui partener de distribuție de lungă durată a avut loc cu acordul proprietarilor, ca parte a unui aranjament de succesiune pe termen lung.

Deutz, în calitate de producător de sisteme de acționare inovatoare, stabilește un curs strategic pentru viitor și își extinde gama de activități, în special în ceea ce privește inovația, service-ul și internaționalizarea. Săptămâna trecută, compania a anunțat strategia sa E-Deutz și, odată cu achiziționarea companiei Torqeedo GmbH, și intrarea în sectorul de motoare electrice.

Deutz a achiziționat IML Motori în primul rând pentru a-și consolida business-ul internațional de service. „Această achiziție este în concordanță cu strategia noastră de a investi în rețeaua de service a companiei, în locații alese, pentru a crește și mai mult acest segment profitabil. Complexitatea tehnică tot mai crescută a acestui sector de business necesită, de asemenea, un contact strâns cu clienții noștri”, spune Michael Wellenzohn, membru al Consiliului de Administrație al Deutz AG pentru Vânzări / Service & Marketing.

Echipa de management experimentată a IML Motori, condusă de Roberto Brivio, va continua să se ocupe de clienții italieni ai Grupului Deutz. „Achiziția IML de către Deutz demonstrează angajamentul său pe termen lung față de piața italiană. Acum, când facem parte din Grupul Deutz, vom lucra într-un mod mult mai integrat și chiar cu mai multă energie, fiind capabili să folosim inovațiile și resursele Deutz – precum trasmisii electrice și motoare electrice pentru bărci de la Torqeedo – într-un stadiu incipient. Acest lucru ne va permite să ne îmbunătățim mai mult pătrunderea pe piața italiană, inclusiv în segmentul marin”, spune Roberto Brivio.

MEq
By MEq octombrie 9, 2017 21:39