Design robust şi tehnologie integrată pe noua foreză Cat MD6250

MEq
By MEq martie 29, 2017 22:00

Design robust şi tehnologie integrată pe noua foreză Cat MD6250

Noua foreză Cat MD6250 oferă o eficiență optimă în aplicații cu o singură sau mai multe treceri (single- sau multi-pass), atât pentru modul rotativ, cât şi pentru cel down-the-hole (DTH). Dispunând de operare automată, foreza lucrează în parametri de funcționare ideali pentru o durată de viață maximă a capului rotativ, precizia găurii și reducerea costurilor totale de proprietate. Cadrul are un design ce prezintă întărituri transversale în zonele supuse sarcinilor ridicate, iar secțiunea casetată oferă o rigiditate structurală optimă. Cele patru picioare de calare ale utilajului, catargul și puntea sunt sudate integral de cadrul principal, asigurând o durabilitate maximă și durată lungă de viață.

Noua instalație de foraj MD6250 este construită special pentru forarea eficientă în bancuri de 10 și 12 m, inclusiv foraje înclinate pentru plasarea de explozibil, fiind ideală în aplicaţii de minerit, cariere și construcții grele. Este conformă standardelor EU, AUS, CSA, MDG15 şi MDG41 şi omologabilă GOST, îndeplinind normele de emisii pentru orice regiune din lume și peste 30 de standarde ISO.

Eficiența forării în rocă moale & dură
Oferind performanțe superioare în ambele tipuri de aplicaţii (DTH în rocă dură şi rotativă în rocă moale), flexibila instalaţie forează găuri cu diametre ce ating 150 până la 250 mm, cu sarcini maxime de 22 321 kg, respectiv 32 655 kg, pentru catarge de 11,2 și 13,7 m. Foreza sapă găuri dintr-o singură trecere (single-pass) cu adâncimi de 11,2 și 13,7 m. Catargul de 11,2 m este capabil să foreze găuri la treceri multiple (multi-pass) cu adâncimi ce ating 53,6 m, în timp ce catargul de 13.7 m atinge o adâncime de până la 37,9 m multi-pass, la treceri multiple.

Extrem de manevrabilă şi flexibilă, MD6250 poate aborda unghiuri de foraj de la 0 la 30 de grade, în trepte de câte 5 grade. Aceasta are un unghi de atac de 15 grade pentru un acces ușor în rampă și la încărcare, fiind capabilă să urce pante cu înclinaţii de până la 26 de grade, pentru a ajunge pe terasa masivului. Dispunând de sistem de contrarotație a şenilei, pentru o manevrabilitate crescută, instalaţia de foraj poate fi echipată fie cu papuci de șenilă tripli de 600 mm pentru aplicații de rocă dură, fie de 750 mm, pentru lucrul în rocă moale. Suspensia oscilantă în trei puncte ajută foreza să se descurce în terenuri accidentate, fără a transfera forțe excesive de torsiune către cadrul principal.

Performanțe ridicate
Lanţul cinematic de mare putere al noii foreze MD6250 include un motor Cat C27 ACERT cu o putere nominală de 655 kW (879 CP) la 1800 rpm, care poate fi configurat pentru a îndeplini orice normă de emisii din orice regiune din lume. Volumul variabil de aer asigură motorului o sarcină cu până 50% mai mică, crescând semnificativ eficiența consumului de combustibil. Filtrele de motor și de aer au intervale de service de 500 ore, ce ajută la reducerea costurilor de operare pe termen lung.

Construită pentru foraje în zone cu condiţii extreme, MD6250 funcţionează fiabil până la altitudini de 4750 m. Temperatura atmosferică standard de lucru variază între -1°C şi 52 ° C, în timp ce pachetele de opţiuni pentru vreme rece (temperatură arctică) permit lucrul la temperaturi sub zero, ajungând până la -40°C.
Pentru a îndeplini nevoile şantierului, noua foreză poate fi echipată cu o varietate de compresoare, toate oferind un control variabil de volum. Pentru foraje DTH, există opțiuni de compresor de 38,2 m³/min @ 34,4 bar sau de 42,2 m³/min @ 24,1 bar. Pentru foraj rotativ este standard un compresor de 52.6 m³/min @ 8,6 bar.

Tehnologia creşte precizia de foraj
Noua foreză MD6250 vine cu o varietate de funcţii standard și opționale de autoforaj, pentru a asigura modelul de foraj și precizia adâncimii, astfel încât se pot reduce costurile de material exploziv şi se poate îmbunătăți performanța de explozie. O funcţie opțională „auto drill assist” controlează fiecare pas al ciclului de foraj pentru a simplifica munca operatorului și a creşte precizia. Tehnologia standard Cat Product Link îmbunătăţeşte managementul flotei prin rapoarte personalizate și de cartografiere.

Pentru a spori și mai mult eficiența de foraj, se poate alege dintr-un Autonomy Group disponibil, ce include funcţii precum Cat Command & Cat Terrain. „Command for Drilling” oferă opțiuni pentru foraje semi-autonome de lucrări pe un singur rând (single row) și, în cele din urmă, de foraje complet autonome pentru lucrări pe mai multe rânduri (multi-row). De asemenea, Cat Terrain oferă ghidarea precisă a instalaţiei, asigurându-se că fiecare gaură este executată unde trebuie, forată la unghiul și adâncimea corespunzătoare și capabilă să reziste până la detonare.

Confort şi siguranţă
Dispunând de cel mai recent design Caterpillar, noua foreză MD6250 are o cabină spațioasă, certificată FOPS, cu o podea de 3 m². Suporţii antișoc din cauciuc absorb vibrațiile mecanice de foraj și reduc zgomotul la interiorul cabinei. Joystick-urile de control și display-ul tactil color, dublu, de 254 mm, sporeşte productivitatea operatorului. Scaunul cu încălzire și ventilație este înclinabil și asigură un bun suport lombar. Sistemul HVAC asigură la interior presiunea optimă şi filtrarea aerului.
O cameră video amplasată pe catarg oferă operatorului o vedere completă asupra caruselului de prăjini tubulare, în timp ce camerele din față şi lateral stânga asigură o vedere de 360 de grade din scaunul operatorului. Geamul frontal şi cele laterale oferă o vedere neobstrucționată asupra punţii, respectiv a zonei de lucru.

MEq
By MEq martie 29, 2017 22:00