De la viziune la realitate: noul Hydradig

MEq
By MEq martie 18, 2016 16:50

De la viziune la realitate: noul Hydradig

Producătorul britanic de utilaje JCB a lansat un nou excavator compact pe pneuri, denumit Hydradig şi destinat aplicaţiilor de săpare, ridicare şi încărcare, fiind totodat un excelent tool-carrier în construcţii urbane, întreţinere de drumuri şi lucrări municipale.

Pentru proiectarea noului Hydradic, producătorii şi-au îndreptat atenţia ca de obicei spre nevoile clienţilor, asigurându-se că noul utilaj va acoperi cinci criterii cheie: vizibilitate, stabilitate, mobilitate, manevrabilitate şi întreţinere uşoară. Din cabină, operatorul are o vizibilitate completă de 360 grade atât în jurul maşinii, cât şi asupra roţilor acesteia. Totodată, stabilitatea vine ca rezultat al centrului de greutate scăzut, ce-i permite utilajului să ridice sarcini cu uşurinţă şi să se deplaseze rapid, Hydradig putând atinge viteze de 40 km/h. Toate punctele de mentenanţă sunt accesibile de la nivelul solului, cei de la JCB afirmând că intenţia lor a fost să crească gradul de siguranţă al operatorului, atunci când sunt efectuate operaţiuni de întreţinere.

„Echipa noastră a acoperit o varietate de discipline şi a făcut o treabă extraordinară în analiza nevoilor clienţilor noştri. Apoi am predat proiectul unui grup de inovatori pentru a veni cu o soluţie care să sfideze convenţionalul. Au făcut o treabă excelentă în transpunerea proiectului, iar toate ideile au dus la obţinerea unui utilaj remarcabil. Hydradig va transforma industria şi sunt convins că toţi clienţii îi vor aprecia repede calităţile”, a afirmat Lord Bamford, CEO JCB.
„Clienții ne-au spus că au nevoie de o singură mașină care să ofere vizibilitate, stabilitate, manevrabilitate, mobilitate și mentenabilitate de neegalat. Atunci am înţeles că răspunsul este să inovăm, să provocăm status quo-ul și să oferim clienților soluții despre care nu credeau că sunt posibile. Cu Hydradig am reuşit să îndeplinim toate cele cinci cerinţe ale clienţilor noştri, în segmentul de 10 tone”, a completat Tim Burnhope, chief innovation & growth officer.
JCB Hydradig se va regăsi expus la salonul internaţional Bauma, din aprilie.

MEq
By MEq martie 18, 2016 16:50