De anul acesta, KomVision este standard pe excavatoarele Komatsu

MEq
By MEq aprilie 4, 2018 13:51

De anul acesta, KomVision este standard pe excavatoarele Komatsu

Începând cu ianuarie 2018 a fost implementat „ISO5006: 2017”, noul standard de testare a vizibilității încorporat în standardul european „EN474-1 Earthmoving Machinery Safety”. Întrucât noul standard se aplică tuturor utilajelor terasiere, sistemele de vizibilitate existente pe multe produse Komatsu nu necesită vreo revizie pentru a fi conforme. Schimbarea majoră pentru Komatsu constă în introducerea sistemului „KomVision” ca element de siguranță standard pe excavatoare.

Instalat standard pe excavatoarele Komatsu începând din ianuarie 2018, KomVision merge dincolo de normele de siguranță. Un ajutor vizual de încredere, conceput pentru a evita contactele sau ciocnirile cauzate de punctele moarte, KomVision oferă operatorului imagini de ansamblu în timp real asupra împrejurimilor imediate ale mașinii.

Proiectat, dezvoltat și fabricat de Komatsu, sistemul integrat de asistență pentru operator KomVision asigură conectivitate între operator, produs și împrejurimile șantierului. Folosind o serie de camere video HD montate pe utilaj, KomVision oferă o imagine clară, de ansamblu, în timp real, a împrejurimilor pe monitorul din cabină. Operatorul poate verifica rapid și ușor vecinătățile utilajului înainte de a face vreo mișcare.

„Siguranța este prioritatea nr. 1 pentru Komatsu și nu este negociabilă. De aceea am introdus sistemul KomVision ca standard. Respectarea normelor și evitarea punctelor moarte sunt doar o parte a sarcinii, întrucât adevărata provocare pentru astfel de sisteme este furnizarea de informații precise la momentul potrivit, pentru a permite luarea unor decizii rapide și eficiente, fără a distrage atenția sau a aglomera operatorul cu informații inutile. Feedbackul clienților ne confirmă faptul că sistemul KomVision oferă aceste calități”, a afirmat Jim Venerus, Komatsu Europe Product Marketing General Manager.

MEq
By MEq aprilie 4, 2018 13:51