Dana îşi extinde opţiunile şi pentru încărcătoare frontale medii

MEq
By MEq februarie 18, 2016 19:02

Dana îşi extinde opţiunile şi pentru încărcătoare frontale medii

Dana Holding Corporation a lansat o serie de îmbunătățiri ale sistemului de propulsie pentru încărcătoare frontale medii, de la 20 – 25 t, care permit proiectarea de vehicule în funcţie de nevoile regionale, de preferințele de pe piață și de profilul operațional al utilizatorului.

Aceste upgrade-uri includ o platformă flexibilă de transmisii Spicer, cu puteri nominale între 150 şi 195 kW (200-260 hp), ce oferă o gamă largă de caracteristici, precum şi o plajă extinsă de osii planetare rigide pentru încărcătoare frontale, ce suportă capacităţi ridicate de încărcare, reducând greutatea osiei cu până la 25% în comparaţie cu ceilalţi competitori din domeniu.
„Peste jumătate din vânzările globale de încărcătoare frontale se încadrează în gama 20 – 25 t. Prin urmare, standardizarea platformei vehiculelor este un avantaj competitiv cheie pentru producătorii de utilaje ce încearcă să pătrundă pe pieţele regionale. Iar Dana oferă o lăţime unică a opţiunilor sale de sisteme de propulsie de care producătorii au nevoie pentru a satisface cererile operaţionale foarte variate de pe piaţa actuală de construcţii”, a afirmat Aziz Aghili, preşedintele Dana Off-Highway Driveline Technologies.

Gama completă de transmisii pentru încărcătoare frontale medii începe cu modele care au o funcționalitate de bază și crește în complexitate odată cu modelele avansate, cu o selecție completă de caracteristici cerute care sporesc productivitatea mașinii şi manevrabilitatea, îmbunătățesc protecția operatorului și a mașinii, și oferă diagnosticări mai bune de operare.
Această flexibilitate permite Dana să ofere o platformă de transmisii care se potrivește într-un pachet de design consistent, care să permită producătorilor de echipamente mondiali să menţină un design de bază al transmisiei pentru standardizarea platformei, în timp ce oferă personalizarea necesară pentru fabricarea de mașini în funcţie de nevoile specifice ale piețelor sau ale utilizatorilor finali.

La Bauma 2016, Dana va prezenta transmisia hidromecanică variabilă (HVT) Dana Rexroth, dar şi transmisii powershift Spicer seria TE şi Spicer Rui Ma seria TZL (cea din urmă, specific concepută pentru încărcătoare frontale destinate aplicaţiilor din pieţele emergente). Dana susține în continuare oferta sa pentru încărcătoare frontale de la 20 – 25 t, cu noi axe Spicer 39R și 44R, care vor fi disponibile în decursul acestui an. Proiectate şi construite pentru distribuţie la nivel mondial, osiile planetare rigide Dana dispun de diferenţiale no-spin, cu alunecare limitată, Posi-Torq şi Hydraloc, care se potrivesc pe o gamă largă de vehicule.

MEq
By MEq februarie 18, 2016 19:02