Copacii mari necesită un cap procesor pe măsură: noul S172

MEq
By MEq noiembrie 18, 2015 12:38

Copacii mari necesită un cap procesor pe măsură: noul S172

Noul cap procesor Komatsu S172 este cel mai mare din gama destinată harvesterelor pe pneuri. Este cel mai mare cap cu două role de antrenare din seria S şi este testat şi proiectat pentru tăierea copacilor strâmbi de mari dimensiuni.
Marius IANCU

Noul Komatsu S172 este un cap mare, puternic și fiabil, cu apărătoare bine poziţionate și carcasă de protecţie la uzură și deteriorare a componentelor și a furtunurilor. De asemenea, capul este simplu de întreţinut, punctele de service fiind ușor accesibile. Capul este flexibil, așa cum se vede în gama largă de echipamente opționale care include un motor cu două viteze, două unități de tăiere diferite, trei role de alimentare diferite și sisteme de măsurare alternative.
S172_Image1
Sistemul de prindere al capului S172 este proiectat pentru a face faţă cerinţelor speciale atunci când se lucrează cu copaci strâmbi de mari dimensiuni. Forţa de antrenare a rolelor este de 40,2 kN (4,5 tf), iar cu motorul cu două viteze operatorul are opţiunea unei viteze de avans variabile. Acest lucru înseamnă că viteza este ajustată atunci când operaţiunile sunt uşoare, dar creşte tracţiunea în aplicaţii grele. Sistemul de prindere prezintă, de asemenea, posibilitatea alegerii opţionale a trei role de antrenare. Două sunt optimizate pentru manipularea coniferelor, în timp ce al treilea este proiectat pentru tăierea frunzişului des al arborilor.
Noul cap are patru cuţite mobile pentru înlăturarea cioturilor/ crengilor de pe trunchi, dintre care trei sunt controlate hidraulic. Cel de-al patrulea cuțit, vertical, este auto-retractabil și are un senzor integrat pentru a controla Flex Friction Control, un sistem ce detectează poziția buşteanului (tijei) în raport cu cadrul capului. Senzorul controlează şi presiunea celorlalte cuțite asupra trunchiului și asigură cea mai mică frecare posibilă între buştean și cap. Komatsu S172 are, de asemenea, un cuțit fix exact deasupra ferăstrăului, pentru copacii cu crengi joase, înlesnind contactul capului cu arborele.
Komatsu S172 poate fi chiar echipat pentru prelucrare, optând pentru controlul hidraulic al cuțitului vertical, roată de măsurare controlată electric şi cuţite special concepute pentru prelucrare. Capul poate fi echipat cu două unități de tăiat diferite, cu tensionarea manuală sau automată a lanțului și cu două alternative de motor de ferăstrău, de 19 cc sau 30 cc.

MEq
By MEq noiembrie 18, 2015 12:38