CompAir lansează noul compresor mobil electric Elec50

MEq
By MEq aprilie 3, 2024 21:44

CompAir lansează noul compresor mobil electric Elec50

CompAir a lansat noul compresor mobil e-Portable Elec50, primul său compresor portabil acționat electric, care oferă economii de energie de până la 50% comparativ cu modelele cu motor diesel.

Elec50 încorporează un motor electric și este proiectat pentru a fi utilizat în zone sensibile la zgomot și care presupun emisii scăzute de noxe, precum cele din medii urbane. Compresorul este proiectat pentru o gamă largă de aplicații și este potrivit pentru utilizare în interior și exterior (inclusiv în tuneluri și excavații). Modulul inovator Flexible Power Management permite operatorilor să conecteze pur și simplu compresorul la punctul electric staționar al șantierului, selectând una dintre opțiunile încorporate de 63 Amp, 32 Amp sau 16 Amp, fără a necesita schimbarea cablurilor sau a conexiunilor.

Cu o greutate mai mică de 750 kg, noul compresor portabil poate fi tractat cu ușurință cu un vehicul rutier standard cu bară de remorcare dreaptă (sub rezerva restricțiilor fiecărei categorii de permis și a greutății de remorcare permise a vehiculului).

CompAir lansează noul compresor mobil electric Elec50Elec50 are la bază designul popular al compresorului portabil CompAir C50. Șasiul, blocul de compresie și sistemul de răcire și-au dovedit deja performanța robustă în aplicațiile mobile din întreaga lume, pe modelul diesel. Acum, odată cu adăugarea unui motor IE3 eficient din punct de vedere energetic sau IE4, ca opțiune, CompAir oferă o alternativă electrică, fără emisii.

O unitate cu turație variabilă se asigură că disponibilitatea aerului comprimat este adaptată cererii, contribuind și mai mult la reducerea consumului de energie electrică. Prin adăugarea unui filtru de aer nou proiectat, după răcitor și controler, rezultă un echipament extrem de eficient, care oferă performanțe înalte cu emisii zero. În plus, noul controler Delcos cu flux de date iConn opțional permite operatorilor să monitorizeze și să modifice parametrii de performanță și, totodată, include urmărirea prin GPS.

Inginerii CompAir au ținut cont și de întreținerea compresorului, oferind un echipament care poate reduce costurile de service cu până la 36%, comparativ cu un model echivalent diesel. Aceste economii sunt realizate deoarece cerințele de filtrare sunt reduse semnificativ. Fără motor termic, nu este nevoie de un filtru de combustibil sau de ulei, contribuind la reducerea atât a costurilor, cât și a timpului asociat întreținerii de rutină.
Garanția „Mobile 5” de la CompAir oferă până la cinci ani de protecție, iar operatorii pot achiziționa și kit-uri de service, pentru o întreținere eficientă din punctul de vedere al costurilor.

„Proiectele de construcții din zonele urbane urmăresc sa reducă emisiile în conformitate cu obiectivele Net Zero – iar utilizarea noului nostru compresor mobil Elec50 poate ajuta semnificativ la atingerea economiei emisiilor de carbon și consumului de energie din generarea de aer comprimat direct pe șantier. Cu greutate redusă și ușor de tractat, echipamentul oferă toate avantajele așteptate de clienți de la compresoarele din gama portabilă CompAir, acum cu economii de energie de până la 50% și costuri de service reduse cu 36%”, a spus Vince Blower, Sales Development Leader & Portable Product Manager EMEIA.

MEq
By MEq aprilie 3, 2024 21:44