Cel mai puternic forwarder de 25 t capacitate: Tigercat 1085B

MEq
By MEq iulie 11, 2016 17:33

Cel mai puternic forwarder de 25 t capacitate: Tigercat 1085B

Odată cu noul 1085B de 25 t capacitate, Tigercat a intrat într-o nouă clasă de forwardere. Anul trecut, în primăvară, Tigercat a lansat forwarderul 1085B pentru condiţii grele de lucru. Acesta excelează în aplicaţii foarte grele pe distanţe lungi de transport şi se pretează foarte bine şi în terenuri cu pante abrupte.

Cu o capacitate de 25 t, Tigercat 1085B este forwarderul cu cea mai mare capacitate de transport şi cea mai mare putere. 1085B dispune de boghiuri Tigercat testate în condiţii severe pe skidderele cu 6 roţi. Transmisia unică Tigercat WideRange permite deplasarea cu viteze de până la 7 km/h, cu o forţă de tracţiune suficientă pentru a transporta o sarcină utilă de 20 t pe pante cu înclinaţii de până la 60%.
Sistemul inovativ de depozitare a buştenilor în remorcă, cu pat jos, lat (low-wide), împreună cu macaraua cu graifer îmbunătăţesc fiabilitate şi reduc timpii de încărcare/descărcare. Prin orientarea încărcăturii în jos, înspre partea din faţă, şi reducerea înălţimii racoantelor sunt reduse şansele de contact accidental între semiremorcă şi macara, asigurându-se totodată o capacitate maximă de încărcare. Sistemul cu pat jos lat e extensibil, suportând până la 7,5 m2 de lemn.

Forwarderul 1085B vine în echiparea standard cu macaraua specială Tigercat F195T85 şi cu graifer Tigercat FG43, cu posibilitatea alegerii, ca opţiune, a modelului mai mare FG53. Astfel, noua macara cu graifer e mai porductivă în unele aplicaţii cu peste 30% comparativ cu mărcile concurente.
Secţiunea centrală a lui 1085B are la bază designul legendaruului skidder Tigercat, ce asigură o durată lungă de viaţă prin folosirea rulmenţilor cu role conice în articulaţiile oscilante. Ca în cazul tuturor produselor Tigercat, componentele sunt astfel amplasate încât asigură un acces uşor la punctele de service, pentru rutina zilnică de întreținere. Cabina operatorului este mare și confortabilă, oferind o vizibilitate optimizată și ergonomie. Nivelele de zgomot se situează sub 66 dB la turaţia maximă a motorului de 2200 rpm. Luminile, comenzile operatorului și interfața, precum și sistemul de climatizare sunt atent proiectate, contribuind la o productivitate ridicată și reducând oboseala operatorului în timpul turelor lungi de lucru.

Inovaţii
Cu WideRange, operatorii pot spune adio cutiei de viteze cu două trepte. Doar Tigercat oferă transmisia infinit variabilă WideRange, ce permite operatorului să se deplaseze de la un copac la altul mai rapid decât mașinile echipate cu transmisie convențională cu două viteze, cu schimbare manuală. (toate feller buncherele competitoare folosesc transmisii cu două trepte de viteze). Cu WideRange, operatorii Tigercat au comanda întregii game de viteză de 0 la 16 km/h (viteza maximă variază în funcție de model și de anvelope).
low-wide-bunk-600w-2 De asemenea, sistemul remorcii cu pat lat (low-wide bunk system) este unic în industrie. Buştenii sunt aşezaţi înclinaţi înspre înainte pentru a reduce înălţimea porţii şi a elimina necesitatea unei porţi verticale glisante. Acest sistem permite operarea mai ușoară a macaralei și reduce timpii ciclului de încărcare/descărcare. Nu în ultimul rând vizibilitatea şi comenzile ergonomice au fost îmbunătăţite. Operatorul beneficiază de o vedere optimă a părţii superioare a remorcii, ceea ce îi permite să aşeze cu precizie buştenii, iar graiferul rămâne în raza sa vizuală pe toată durata ciclurilor de încărcare.

MEq
By MEq iulie 11, 2016 17:33