Caterpillar relansează emblematicul autoscreper Cat 651, cu numeroase îmbunătățiri

MEq
By MEq ianuarie 4, 2022 16:47

Caterpillar relansează emblematicul autoscreper Cat 651, cu numeroase îmbunătățiri

Noul autoscreper Cat 651 cu un singur motor (WTS – Wheel Tractor Scraper) reintră pe piață cu îmbunătățiri la nivelul grupului de propulsie, comenzilor, sistemului hidraulic și structurii, concepute pentru a oferi niveluri superioare de productivitate și un randament ridicat al investiției. Cu o capacitate a cupei de 33,6 m3 și o sarcină nominală de 46,4 tone, noul WTS are același design al cupei și numeroase componente comune cu modelul 657, permițând companiilor cu flote mixte să stocheze mai puține piese pentru reparații și să aibă costuri de proprietate mai mici.

Noul sistem de control APECS (Advanced Productivity Electronic Control System) integrează complet transmisia și grupul motopropulsor pentru a permite schimbarea lină și receptivă a treptelor de viteza, pentru ca modelul 651 să transporte mai mult material, într-un timp mai scurt. Controlul electronic al presiunii ambreiajului presupune o logică de control avansat al treptelor, pentru o viteză mai lină și schimbări de direcție, în timp ce transmisia permite o schimbare mai lină a treptelor de viteză. Prevenind pierderea impulsului în timpul schimburilor, sistemul de gestionare a cuplului transmite un cuplu mai mare către punctele de comutare.

Designul cu un singur motor include un motor Cat C18 ce îi oferă tractorului monoax o putere de 469 kW (629 hp) și îndeplinește standardele de emisii EU Stage V / U.S. EPA Tier 4 Final. Construcția îi permite screperului 651 sa lucreze în tandem cu un buldozer de împingere Cat D10 sau D11, pentru timpi de încărcare ultra-rapizi, chiar și în condiții de sol abraziv sau stâncos. Cu o transmisie cu 8 trepte si o viteză maximă de 56,1 km/h, acest autoscreper cu tractor monoax oferă timpi de ciclu rapizi, îmbunătățind productivitatea într-o gamă largă de aplicații, de la construcții civile grele până la exploatări de carieră sau minerit.

Caterpillar relansează emblematicul autoscreper Cat 651, cu numeroase îmbunătățiriConfort în operare
Având aceeași cabină mare ca și modelul 657, noul autoscreper Cat 651 îmbunătățește confortul operatorului și permite o intrare/ieșire mai ușoară. Relocarea sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) sub cabină și repoziționarea coloanei de direcție și a pedalei contribuie la îmbunătățirea vizibilității. Noul scaun se rotește spre dreapta cu până la 30 de grade, pentru vizibilitate la încărcare și oferă o mișcare suplimentară de 51 mm (2 inch) înainte/înapoi pentru a reduce oboseala operațională. Cotiera reglabilă a scaunului se aliniază cu nivelul de control al cupei, având un design cu mâner în T pentru o operare mai confortabilă.

Noul sistem de direcție de înaltă presiune al autoscreperului necesită un efort semnificativ mai mic de direcție, reducând oboseala operatorului și îmbunătățind productivitatea în ciclul de lucru. Îmbunătățirile aduse sistemului hidraulic includ un sistem electrohidraulic al cupei, pentru o capacitate multifuncțională îmbunătățită, și o cursă scurtă a manetei T pentru controlul cupei.

Cele trei camere video ale sistemului opțional de vizualizare a zonei de lucru WAVS (Work Area Vision System) supraveghează cutitul cupei, partea dreaptă și spatele utilajului si trimit imagini pe display-ul color de 178 mm (7 inch) din cabină. Funcția sequence assist (asistența secvenței) reduce cu până la 14 comenzi individuale ale operatorului per ciclu, prin apăsarea unui singur buton, pentru o consistență îmbunătățită a ciclului, mai puține mișcări repetitive pentru operator și reducerea oboselii.

Eficienta productivității
Funcția Auto-stall, noua pentru 651, ajută la încălzirea mai rapidă a uleiului de transmisie atunci când utilajul lucrează la temperaturi ambientale mai scăzute. Configurat cu funcția sequence assist (asistența secvenței), noua opțiune de estimare a sarcinii utile utilizează presiunea cilindrului de ridicare a cupei, pentru a calcula cu precizie sarcina utilă la +/- 5% din masa netă a utilajului, optimizând sarcina utilă și eficiența pe șantier. Folosind cilindrul de ridicare a cupei, sistemul fiabil de estimare a sarcinii utile nu necesită recalibrare sau interfață cu operatorul.

Noul control al vitezei la sol al autoscreperului permite operatorului să seteze viteza maximă dorită, iar utilajul va găsi treapta de viteză optimă pentru motor și transmisie, astfel încât să reducă factorul de sarcină asupra motorului și consumul de combustibil. Când operează în pantă, 651 poate detecta o situație de supraturație a utilajului și cuplează automat frânele de compresie, fără intervenția operatorului. Frânele hidraulice cu disc umed înlocuiesc frânele acționate cu aer de la modelul anterior, pentru a îmbunătăți performanța și întreținerea.

Sistemul standard Product Link de pe 651 colectează date esențiale despre funcționarea utilajului – inclusiv sarcina utilă –, date ce pot fi vizualizate online. VisionLink oferă acces la aceste informații oricând și oriunde, ajutând companiile să ia decizii informate pentru a crește productivitatea, a reduce costurile, a simplifica întreținerea și a îmbunătăți siguranța.
Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentantul oficial Caterpillar în România.

MEq
By MEq ianuarie 4, 2022 16:47