Caracteristici îmbunătăţite pe noul autogreder Cat 14M3

MEq
By MEq august 24, 2016 19:05

Caracteristici îmbunătăţite pe noul autogreder Cat 14M3

Noul autogreder Caterpillar 14M3 are la bază designul solid al modelelor precedente şi beneficiază de un motor mai mare şi mai eficient din punctul de vedere al consumului, un echilibru îmbunătăţit al maşinii, performanțe mai bune la nivelul transmisiei, direcţie avansată electro-hidraulică, sisteme telematice şi caracteristici suplimentare pentru siguranţa şi confortul operatorului.

Motorul Cat C13 ACERT îl înlocuieşte pe cel C11 de pe modelele precedente şi dispune de un mod ECO ce creşte economia de combustibil prin limitarea turaţiei motorului la relanti la 1750 rpm, păstrând totodată puterea maşinii. Economiile făcute în modul ECO sunt semnificative atunci când se lucrează la turaţii ridicate în aplicaţii uşoare şi medii, în vitezele 3R până la 5F.
Cadrul din faţă şi secţiunea centrală ale lui 14M3 sunt realizate din piese de oţel turnate pentru a disipa forţele de lucru, iar cadrul spate include două bare de protecţie turnate şi panouri groase.

Sistemul standard Variable Horsepower este conceput pentru a face faţă cerinţelor de putere în toate treptele de viteză, iar opţiunea Consistent-Power-To-Ground modifică în mod automat nivelurile de putere ale motorului pentru a compensa pierderile ventilatorului de răcire, rezultând o putere constantă în toate condiţiile de lucru. Motorul C13 ACERT este disponibil în trei versiuni, pentru a se potrivi standardeleor de emisii din zona de utilizare.

Transmisia power-shift 8F/6R a grederului 14M3 are o gamă largă de operare pentru flexibilitate și productivitate maximă. Sistemul Cat Advanced Productivity Electronic Control (APECS) îmbunătățește schimbarea treptelor de viteză prin menținerea unui flux de cuplu consistent și uniformizarea punctelor de schimbare a vitezei. Caracteristica Shuttle-Shift permite schimbări de direcție, fără a încetini turaţia motorului sau a folosi pedala inching de comandă progresivă, iar sistemul Autoshift disponibil permite programarea punctelor de schimb pentru a se potrivi optim cerințelor aplicațiilor specifice.
Caracteristicile lamei îi permit să urmeze conturul solului. Utilajul foloseşte o lamă mediană standard de 4,3 m; o versiune de 4,9 m este opțională. Este disponibilă o gamă întreagă de muchii de tăiere, precum şi folosirea unui scarificator cu trei dinţi, a unui plug de zăpadă și a altor opțiuni.

Tehnologii integrate
Sistemul Cat GRADE cu Cross Slope integrat din fabrică permite operatorilor să mențină cu ușurință panta dorită controlând în mod automat o parte a lamei. În plus, noile tehnologii brevetate Stable Grade şi Auto Articulation îmbunătățesc performanța și productivitatea operatorului. Stable Grade detectează şi reduce mişcările pe verticală ale utilajului, pentru o nivelare mai precisă, în timp ce Auto Articulation îmbunătățește manevrabilitatea și performanța în spații de lucru înguste și îmbunătățește confortul operatorului. Cat Advanced Control Joysticks se folosesc opțional cu Cat GRADE cu Cross Slope și permit o funcționare precisă cu AccuGrade. Joystickurile Advanced Control permit operatorului să configureze funcțiile hidraulice auxiliare în condiții de siguranță și în mod eficient, fără a lua mâna de pe comenzile de control.

MEq
By MEq august 24, 2016 19:05