Camioanele miniere inteligente Sandvik automatizează transportul cu AutoMine

MEq
By MEq iulie 11, 2017 20:11

Camioanele miniere inteligente Sandvik automatizează transportul cu AutoMine

Sandvik introduce noi camioane miniere inteligente pentru transportul automat, oferind beneficii tangibile în termeni de siguranță, productivitate și profitabilitate. Împreună cu AutoMine Trucking, minele pot crește producția de transport cu până la 30%.

Noile camioane Sandvik TH551i și Sandvik TH663i sunt concepute pentru a lucra inteligent în mine. Camioanele de mare capacitate sunt mai sigure, mai eficiente și mai ușor de întreținut, cu costuri reduse per tonă. Un sistem integrat de cântărire ajută operatorii să asigure o încărcare completă la fiecare deplasare.

Noile camioane oferă în mod clar o producție ridicată fără o creștere a costurilor fixe. Sistemul multi-machine control pentru controlul automat și operarea îmbunătățită pot reduce costurile de operare cu până la 50%. O mai bună disponibilitate și o performanță îmbunătățită înseamnă că minele pot atinge același volum de producție cu mai puține camioane.

„Prin înlăturarea operatorului camionului și funcționarea autonomă a întregii bucle de transport, minele pot obține economii de costuri operaționale semnificative și câștiguri de eficiență neîntâlnite în utilizarea metodelor tradiționale de transport subteran”, spune Mark Ryan, Product Line Manager Trucks la Sandvik Mining & Rock Technology. „Am dovedit aceste avantaje cu proiecte de automatizare la mine din Canada până în Africa de Sud.

„Domeniile pe care ne concentrăm în automatizarea acestor camioane au fost siguranța operatorilor și a celorlalți angajați”, spune Jarkko Ruokojärvi, Product Line Manager Equipment Automation la Sandvik Mining and Rock Technology. „Relocăm operatorii de la subteran la suprafață și izolăm zona de automatizare, reducând totodată pericolele cauzate de oboseala operatorului”.

Noua evoluție în AutoMine Trucking permite o utilizare la un nivel înalt și o productivitate îmbunătățită pentru aplicațiile miniere subterane care folosesc transportul în rampă. Noile camioane inteligente au capabilități încorporate de colectare a datelor, asigurându-se că toate informațiile pot fi vizualizate în orice moment. Fiecare transport este analizat, iar producția continuă de mare viteză în mod autonom permite o utilizare mai mare și o durată de viață extinsă a utilajului.

Sandvik AutoMine TH663i

MEq
By MEq iulie 11, 2017 20:11