Camioane electrice actualizate Volvo FL și FE, pentru transporturi cu zero emisii

MEq
By MEq decembrie 4, 2023 21:54

Camioane electrice actualizate Volvo FL și FE, pentru transporturi cu zero emisii

Cu o autonomie de până la 450 km, un timp de încărcare cu 50% mai scurt și cu noi sisteme de siguranță activă, camioanele electrice Volvo de gamă medie actualizate sunt proiectate pentru mediul urban – permițând operațiuni logistice și de transport sigure și cu zero emisii.

Camioane electrice actualizate Volvo FL și FE, pentru transporturi cu zero emisiiÎn contextul în care orașele introduc zone „curate”, iar companiile își cresc ambițiile de sustenabilitate, camioanele cu zero emisii care pot îndeplini toate necesitățile logisticii și transporturilor urbane sunt mai relevante ca oricând. Pentru a îndeplini aceste cerințe, Volvo Trucks prezintă camioanele actualizate de gamă medie – Volvo FL și FE.

Volvo FL și FE sunt ideale pentru majoritatea aplicațiilor în orașele aglomerate, cum ar fi distribuția, colectarea deșeurilor și operațiunile de construcții urbane. Versiunile electrice sunt deja pe piață din 2019 și sunt comercializate pe mai multe piețe din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia și Australia.

Capacitatea de încărcare AC a camioanelor de gamă medie electrice pe baterii aproape că s-a dublat, la 43 kW, reducând timpul necesar încărcării bateriei cu aproape 50%. Camioanele oferă, de asemenea, pachete de baterii actualizate recent, care pot asigura o autonomie totală până la 450 km, cu o singură încărcare.

„Volvo Trucks are cea mai bună ofertă de camioane electrice de pe piață – și le îmbunătățim continuu pentru a permite tot mai multor companii să facă pasul către vehiculele cu zero emisii pentru activitatea lor zilnică”, spune Jessica Sandström, Head of Product Management la Volvo Trucks. „Modelele actualizate Volvo FL și FE sunt instrumente de lucru ideale pentru companiile care pun sustenabilitatea pe agenda lor, oferind clienților o gamă largă de aplicații.”

Camioane electrice actualizate Volvo FL și FE, pentru transporturi cu zero emisiiSiguranța este un factor cheie la bordul camioanelor Volvo FL și FE. O serie de noi funcții crește siguranța atât pentru șofer, cât și pentru alți utilizatori ai infrastructurii rutiere, iar aceste îmbunătățiri ale siguranței înseamnă că modelele Volvo FL și FE depășesc cerințele Reglementărilor Generale de Siguranță, care vor intra în vigoare în 2024.

Noile modele FL și FE vin cu un nou design atractiv, cu o parte frontală redesenată, faruri LED distinctive și o emblemă din oțel, precum și sigla Volvo in zona frontală. Toate variantele de lanțuri cinematice de pe Volvo FL și FE, care includ propulsie electrică, pe gaz sau diesel, au fost prevăzute cu o serie de noi elemente, ceea ce le face mai bine echipate pentru orașele aglomerate.

Câteva dintre actualizările Volvo FL și FE:
· Oglinzile exterioare au fost subțiate, pentru ca șoferul să aibă o vizibilitate directă mai bună a împrejurimilor.
· Interiorul dispune de noi lumini LED și de un spațiu interior de depozitare care se poate încuia.
· Camioanele pot fi echipate cu o soluție de camere 360˚ de tip „bird eye view” sau cu o cameră cu vedere laterală.
· Noua cheie cu telecomandă este prevăzută cu noi funcțiuni ușor de utilizat.
· Versiunea electrică are o nouă interfață pentru priza electrică de putere, care permite carosarea fără să fie nevoie de un motor electromecanic, simplificând carosarea și economisind masa.
· Sistemele de siguranță adiționale includ Detectarea Utilizatorilor Vulnerabili ai infrastructurii rutiere, Suport pentru Evitarea Coliziunilor Laterale și Driver Alert Support.

MEq
By MEq decembrie 4, 2023 21:54