Brokk lansează versiunea Mark 2 a lui 120 Diesel

MEq
By MEq ianuarie 24, 2017 03:36

Brokk lansează versiunea Mark 2 a lui 120 Diesel

Brokk, producătorul suedez de roboţi pentru demolare controlaţi de la distanţă, a anunţat lansarea noii versiuni modernizate a celui mai mic model diesel din gama sa, Brokk 120 Diesel Mark 2. Acest utilaj compact poate lucra independent peste 8 ore încontinuu, în aplicaţii în care alt echipament nu s-ar aventura. Brokk 120 Diesel Mark 2 a fost lansat oficial săptămâna trecută la World of Concrete, în SUA.

Conceptul de bază al acestui mic robot pentru demolări este însăşi dimensiunea sa compactă (doar 780 mm lăţime), care-i permite accesul pe orice uşă standard şi îl face uşor de manevrat în spaţii strâmte. Cu o masă redusă de doar 1200 kg, acesta poate lucra chiar şi pe pardoseli cu o structură de rezistenţă slabă. Propulsat de un motor diesel compact şi puternic, robotul poate lucra minimum 8 ore fără a realimenta, ceea ce-l face independent de orice sursă de putere/alimentare pe durata unei ture întregi de lucru.

Versiunea Mark 2 a lui Brokk 120 Diesel aduce o serie de upgrade-uri printre care: un nou design (mai „smart” – spune producătorul), lumini frontale îmbunătăţite, opţiuni în plus pentru integrarea mai uşoară a ataşamentelor de lucru şi o mentenabilitate mai bună. Cu alte cuvinte, un utilaj şi mai inteligent decât înainte.

Brokk 120 Diesel Mark 2 este conceput pentru o varietate de aplicaţii. În domeniul Security & Rescue (ex. incendii, calamităţi, explozii) şi în domeniul nuclear, unde este nevoie de un utilaj compact, independent, suficient de puternic pentru a face faţă solicitărilor. În industria construcţiilor, unde e nevoie de flexibilitate şi deplasarea sau relocarea uşoară a unui utilaj între două şantiere. Sau în industriile procesării materialelor şi subterană, în zone în care un cablu de alimentare ar putea constitui un obstacol sau unde puterea electrică nu este disponibilă.

„Brokk 120 Diesel Mark 2 subliniază angajamentul nostru de a aduce îmbunătățiri permanente produselor noastre. Versiunea Mark 2 va aduce și mai multă productivitate în situațiile provocatoare în care Brokk 120 Diesel a devenit deja un utilaj popular”, spune Martin Krupicka, CEO al Brokk Group.

Specificaţii:
-Lăţime: 780 mm
-Lungime: 2030 mm
-Înălţime: 1250 mm
-Motor: 18,5 kW, diesel (Tier 4, Stage IV)
-Viteza de deplasare: 3,2 km/h
-Ataşamente: Atlas Copco SB152, Darda CC340, Brokk G50 etc.

MEq
By MEq ianuarie 24, 2017 03:36