Bobcat își extinde oferta de tocătoare pentru arbuști și copaci

MEq
By MEq august 9, 2017 15:11

Bobcat își extinde oferta de tocătoare pentru arbuști și copaci

Bobcat îți extinde oferta cu un nou tocător pentru arbuști și copaci, al treilea model – FRC150ST – pentru încărcătoare mici cu control lateral Bobcat S630/H și S650/H, cât și încărcătoare compacte pe șenile T590/H și T650/H. Noul model FRC150ST completează oferta de tocătoare pentru arbuști și copaci introduse recent pe piață, Bobcat FRC150HT și FRC200HT, cu cuplu mare, compatibile cu cele mai mari încărcătoare compacte pe șenile Bobcat T770H și T870H, încărcătoare cu control lateral S770H și S850H și încărcătorul A770H cu tracțiune integrală. Modelul asigură o lățime de tăiere de 1,5 și 2,0 m.

Pe baza rezultatelor obținute la încercările de teren cu modelul FRC150ST cu o lățime de 1,5 m, au fost aplicate o serie de îmbunătățiri care nu se regăsesc în modelul precedent FRC150. Tocătorul FRC150ST este fabricat aproape în totalitate din oțel Hardox și are un motor nou, special proiectat, cu o putere și eficienţă mai mari. Structura consolidată include un tambur nou, mai ușor, cu dinți din carbură și o nouă desfăşurare a cablurilor, care asigură o performanţă mai înaltă și manevrabilitate.

Tocătorul FRC150ST mărunțește copacii și arbuștii în câteva minute – îndepărtează copacii și arbuștii de pe orice teren, lăsând în urma sa materialul mărunțit. Bara frontală reglabilă face posibilă asigurarea unui grad corespunzător de mărunțire a resturilor vegetale.
Tocătorul pentru arbuști și copaci FRC150ST cu o lăţime de lucru de 1,5 m serveşte pentru tăierea arbuștilor și copacilor cu un diametru maxim de la 100 până la 120 mm în mod continuu și pentru tăierea copacilor cu un diametru de 150 până la 200 mm în mod intermitent. Din când în când, pot fi realizate tăieri de copaci cu un diametru de le 220 până la 260 mm.

Acest echipament are multe aplicaţii diferite: în agricultură, pentru îngrijirea viilor, livezilor, pepinierelor forestiere; în silvicultură, pentru executarea drumurilor de acces anti-incendiu, pentru defrișarea și îndepărtarea arborilor și arbuștilor nedoriți; pentru îngrijirea naturii sălbatice, întreţinerea parcurilor naţionale și a zonelor rurale; pentru întreţinerea zonelor din jurul clădirilor, cum ar fi şcolile și bazele militare; în industria construcţiilor pentru pregătirea terenurilor de construcţii; pentru curățarea terenurilor în zonele de agrement și în cadrul proiectelor în domeniul arhitecturii peisajului; îngrijirea vegetației în apropierea trotuarelor sau a altor căi rutiere, căi ferate și străzi, precum și pentru efectuarea lucrărilor de curățare după furtuni și inundaţii.

Tocătorul FRC150ST cu o lăţime de 1,5 m este echipat cu un motor performant, iar tamburul este dotat cu 30 de dinţi ficși de carbură cu o durată îndelungată de funcţionare. Noua dotare include, de asemenea, trei rânduri de lame inverse, o construcție nouă, reglabilă a împingătorului, un sistem nou, îmbunătățit de securitate a lanțului în partea din spate, un nou înveliș al centurii HD, picioare de susținere reglabile, un set pentru îndepărtarea resturilor de material și etanșare, sistem automat de frânare a tamburului, unitate de control ACD și rotor cu cuțite brevetat cu capete din carbură de tungsten.

Tocătorul pentru arbuști și copaci FRC150ST este operat de la nivelul cabinei confortabile și sigure a încărcătorului Bobcat, iar setul obligatoriu pentru aplicaţii forestiere garantează o siguranţă și o protecţie și mai mare.
Setul pentru utilizări în silvicultură protejează operatorul și încărcătorul împotriva obiectelor aruncate în aer și a resturilor de material. Setul include o ușă frontală rezistentă la șocuri, al cărei montaj este obligatoriu înainte de a începe lucrul cu tocătorul de arbuști și copaci. Funcţia de securitate opreşte tamburul rotativ în cazul deschiderii uşii încărcătorului.

Carcasele de protecție a reflectoarelor din față și din spate a încărcătorului oferă protecţie atunci când se lucrează în spaţii limitate, cum ar fi pădurile. O carcasă de protecție, protejează cuplajele sistemului hidraulic, furtunurile și cablurile împotriva trunchiurilor de copaci și crengi. Cabina FOPS, nivelul II (ISO 3449), protejează operatorul și cabina de obiectele și copacii în cădere, iar geamurile din policarbonat din partea superioară și din spate oferă operatorului o protecţie suplimentară.

Carcasa de protecție a servomotoarelor de ridicare împotriva resturilor de material vegetal previne acumularea acestuia în camera motorului. În pofida faptului că acţiunile de întreținere zilnică sunt necesare în cazul acestui tip de lucrări, un grilaj împotriva impurităților a fost instalat pe cooler și permite asigurarea continuităţii muncii, făcând mai ușoară procedura de curățare.

Toate funcţiile tocătorului pentru arbuști și copaci pot fi controlate ușor din cabina operatorului fără necesitatea de luare a mâinii de pe maneta de control a încărcătorului. După cum sa menționat mai sus, tocătorul este dotat cu o bară transversală frontală controlată hidraulic, care poate fi deschisă în timpul mărunțirii resturilor vegetale, iar apoi închisă pentru a opri materialul, asigurând astfel o tocare mai precisă.

Tocătoarele pentru arbuști și copaci fac parte din oferta bogată de accesorii marca Bobcat pentru utilizare în silvicultură, gestionarea proprietăţilor, lucrări în domeniul infrastructurii și amenajării terenurilor. Oferta include maşini de tocat trunchiuri, maşini de tocat lemn, maşini de tăiat arbuști, secerătoare laterale, burghiuri de sol și transplantatoare de copaci.

MEq
By MEq august 9, 2017 15:11