Bobcat introduce un nou excavator pe roți în clasa de 6 t

MEq
By MEq decembrie 8, 2021 18:54

Bobcat introduce un nou excavator pe roți în clasa de 6 t

Bobcat face disponibilă o nouă versiune de excavator pe roți cu motor Stage V – modelul E57W de 6 t. Utilajul este echipat cu un motor Bobcat D24 Stage V, ce dezvoltă o putere de 42,5 kW (57 hp), având la bază o tehnologie eficientă de post-tratare ce folosește un catalizator de oxidare diesel (DOC) și un filtru de particule (DPF) pentru a asigura emisii minime.

Noul excavator pe roți de 6 t are dimensiuni compacte, performanță ridicată și confort sporit pentru operator. E57W se evidențiază în clasa sa printr-o combinație de stabilitate, control fără probleme al funcțiilor de lucru și ușurința de transport.

Cuplul maxim de 202 Nm oferit de motorul D24 este disponibil la 1600 rpm (cu 200 rpm mai mic decât la motorul anterior Stage IIIB). Această disponibilitate rapidă de putere susține, de asemenea, o eficiență excelentă a consumului de combustibil. În plus, funcții precum oprirea automată a motorului (oprirea motorului după ce utilajul a stat în regim de ralanti un interval de timp specificat) și auto-idle conduc la economii de combustibil, maximizând și mai mult eficiența consumului.

Motorul este ușor de accesat prin deschiderea hayonului, toate punctele de service și verificările de întreținere fiind accesibile de la nivelul solului. De asemenea, service-ul a fost îmbunătățit prin adăugarea unui racord de umplere cu ulei și a unui dispozitiv automat de tensionare a curelei. Aerisirile capotei spate au fost optimizate pentru un flux de aer îmbunătățit.

Confortul de ultimă generație al operatorului este atins folosind o cabină spațioasă presurizată, izolată la zgomot (74 dBA) și cu niveluri scăzute de vibrații. Vizibilitatea excelentă în jurul cabinei este susținută de un sistem puternic de dezaburire a geamurilor, de luminile cu LED de pe cabină și braț și de oglinzile laterale mari. Mediul operatorului include scaun complet reglabil, încălzit si cu suspensie pneumatică și sistem de aer condiționat cu control climatic standard.

Comenzile complet reglabile, inclusiv coloana de direcție și consolele joystick-ului, oferă o ergonomie excelentă. Volanul poate fi poziționat pentru a se potrivi operatorului. Încălzirea scaunelor, lumina cabinei, parasolarul și oglinda laterală sunt toate echipamentele standard.

E57W este simplu, intuitiv și eficient de operat, ajutat de un display tactil de 7 inch și comenzi plasate ergonomic. Joystick-urile sensibile permit o funcționare lină și sigură a utilajului, cu minimum de efort. Debitul auxiliar proporțional asigură un control precis atunci când se utilizează diferite unelte de lucru.

MEq
By MEq decembrie 8, 2021 18:54