BKT și Feld Motor Sports sărbătoresc 10 ani de parteneriat Monster Jam

MEq
By MEq iunie 7, 2024 17:41

BKT și Feld Motor Sports sărbătoresc 10 ani de parteneriat Monster Jam

BKT și Feld Motor Sports sărbătoresc primul deceniu de parteneriat Monster Jam, fără îndoială unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din lumea sporturilor cu motor. Din 2014, BKT a jucat un rol cheie în susținerea performanței extraordinare a camioanelor Monster Jam, care captivează spectatorii din întreaga lume, oferind anvelope de înaltă calitate, concepute special pentru a face față provocărilor antrenante ale tuturor cascadoriilor și competițiilor de curse. Recent, cele două companii și-au reînnoit angajamentul până în 2031.

În acești 10 ani de colaborare cu Feld Motor Sports în Monster Jam, BKT a dezvoltat o serie de anvelope specifice competiției, urmând o cale de evoluție continuă. De la începutul acestui parteneriat, fiecare model de anvelopă a fost îmbunătățit și optimizat continuu, culminând cu modelul FL 354. Aceasta este a patra generație de anvelope special concepută pentru Monster Jam, marcând cel mai bun rezultat bazat pe ani de experiență, feedback de la Feld Entertainment și șoferi și un angajament continuu față de inovație.

Toate etapele de dezvoltare s-au concentrat pe anumite caracteristici ale anvelopelor, care au fost îmbunătățite în continuare în timpul celor mai recente modificări și îmbunătățiri. Așadar, haideți să descoperim cum anume.

Lățimea anvelopei a fost redusă cu aproximativ 60 mm pentru a asigura că există suficient spațiu pentru a evita orice contact cu piesele vehiculului sau orice deteriorare a amortizoarelor atunci când autocamionul atinge solul după o cascadorie, luând în considerare devierea crescută în momentul impactului cu solul. Pentru a asigura o mai bună rulare, forma anvelopei a fost mai „rotunjită”, menținând același diametru al balonului. Adâncimea benzii de rulare a fost mărită în zona centrală pentru o tracțiune și durabilitate îmbunătățite. Dezvoltarea ulterioară a anvelopelor a implicat o scădere a adâncimii benzii de rulare în zona umărului pentru a reduce scufundarea în pământ, în special în timpul virajelor.

BKT și Feld Motor Sports sărbătoresc 10 ani de parteneriat Monster Jam În versiunea actuală a anvelopei pentru Monster Jam, au fost adăugate blocuri suplimentare la modelul din zona de sprijin de sub zona muchiei. Scopul acestei adăugiri este de a oferi o tracțiune îmbunătățită după ce truck-ul aterizează în stare înclinată sau chiar pe două roți pe o parte, permițându-i să-și recâștige rapid poziția.

Conceput pentru a face față stresului mecanic intens și impacturilor cascadoriilor din ce în ce mai extreme din timpul competițiilor, FL 354 întruchipează angajamentul BKT de a oferi tehnologii de ultimă oră și de înaltă performanță. Scopul BKT a fost întotdeauna să echilibreze performanța avansată cu siguranța. Acest echilibru a fost atins printr-un ciclu riguros de feedback, testare și reglaj fin continuu, susținut de activități aprofundate de cercetare și dezvoltare.

Fiecare nouă iterație a fost un pas înainte în misiunea BKT de a depăși limitele și de a oferi piloților Monster Jam cea mai bună experiență posibilă, chiar și atunci când se confruntă cu cele mai extreme cascadorii care forțează în mod constant limitele anvelopelor.

Camioanele Monster Jam sunt echipate în prezent cu anvelope BKT care au aproape 1,7 m înălțime și cântăresc 211 kg. Aceste anvelope sunt menținute la o presiune de umflare de aproximativ 1,6 bar pentru a asigura o serie de abilități și beneficii, cum ar fi absorbția șocurilor la aterizare după sărituri și cascadorii, precum și creșterea amprentei pentru a îmbunătăți tracțiunea și a reduce alunecarea.

Aceste soluții inovatoare, care au fost concepute inițial pentru camioanele Monster Jam pentru a le îmbunătăți performanța, pot fi acum transferate cu succes pentru a optimiza performanța vehiculelor agricole și industriale. Această trecere de la arena concurenței extreme la domenii practice precum agricultura, OTR și sectorul industrial demonstrează nu numai versatilitatea tehnologiilor BKT, ci și impactul lor pozitiv atât asupra eficienței, cât și asupra productivității. Ceea ce a fost conceput pentru a face față provocărilor extreme ale competițiilor Monster Jam poate fi acum adaptat pentru a îmbunătăți anvelopele care sunt utilizate zilnic în toate aplicațiile Off-Highway, aducând astfel beneficii tangibile operatorilor.

Dl. Dilip Vaidya, Președinte și Director tehnologic BKT a spus: „Sunt mândru să spun că angajamentul nostru neobosit față de cercetare și dezvoltare ne permite să concepem și să producem anvelope de ultimă generație, concepute special pentru Monster Jam și, de asemenea, capabile să abordeze cu succes orice provocare în off-road. La BKT, o prioritate de top este să le asigurăm clienților noștri produse remarcabile și excelente. Ne străduim în mod constant să depășim toate așteptările, oferind anvelope care se remarcă prin performanță și fiabilitate pe orice tip de teren și în orice condiții.”

Dl. Rajiv Poddar, Joint Managing Director al BKT, a spus: „Suntem încântați să sărbătorim cea de-a 10-a aniversare a parteneriatului nostru cu Feld Motor Sports și Monster Jam! Pentru noi, Monster Jam reprezintă mult mai mult decât un eveniment; este o aventură interesantă în lumea sporturilor cu motor, unde BKT este alături de fanii din fiecare colț al lumii. Știm că mulți dintre clienții noștri iubesc Monster Jam și împărtășim aceeași pasiune pentru adrenalină și distracție. Acest parteneriat este modul nostru de a fi aproape de ei chiar și în momentele lor libere, permițându-le să experimenteze emoții de neuitat alături de familiile lor. Vom continua să ne fixăm obiective din ce în ce mai înalte, inovând și inspirându-ne în această călătorie extraordinară în motorsport!”

Parteneriatul de 10 ani cu Feld Motor Sports a permis BKT să-și consolideze prezența și vizibilitatea în lumea sporturilor off-road, contribuind astfel la promovarea mărcii la nivel internațional.

MEq
By MEq iunie 7, 2024 17:41