BKT, premiată de Caterpillar cu SQEP Silver Award și omologată pentru două modele Earthmax

MEq
By MEq octombrie 19, 2017 11:59

BKT, premiată de Caterpillar cu SQEP Silver Award și omologată pentru două modele Earthmax

Caterpillar a acordat un premiu important în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate pe 15 septembrie: unitatea de producție de la Chopanki a primit într-adevăr recunoașterea prestigioasă SQEP Silver Award – Supplier Quality Excellence Process Certification – atribuită numai furnizorilor Caterpillar care îndeplinesc cele mai înalte niveluri de calitate și control al proceselor. Multinaționala indiană BKT face acum parte din acest program de excelență și a fost, de asemenea, omologată pentru furnizarea ca Echipare Originală a două modele de anvelope, Earthmax SR 47 și Earthmax SR 45, destinate pentru două versiuni diferite de utilaje CAT.

Este un nou succes pentru BKT care, datorită fabricii de la Chopanki, a îndeplinit toate cerințele SQEP Silver Award, plasându-se astfel în rândul celor mai buni furnizori ai Caterpillar. O certificare care premiază eforturile multinaționalei indiene de a oferi soluții de calitate foarte înaltă, care reflectă atenția pentru performanțele produsului, dar și pentru cercetarea în domeniul durabilității și al inovației.

Inaugurată în 2006 pentru a mări capacitatea de producție BKT, fabrica din Chopanki se ocupă de producția de anvelope radiale All Steel pentru sectoarele industriale și OTR. Liniile BKT sunt realizate integral în India, în fabricile de producție din Aurangabad, Bhiwadi și Chopanki, la care se adaugă fabrica modernă de matrițe din Dombivali și cea mai recentă instalație din Bhuj, dotată cu o structură și cu utilaje de avangardă.

Anvelopele Earthmax SR 47 și Earthmax SR 45 cu care BKT a obținut omologarea furnizării destinate pentru două modele de utilaje CAT sunt produse în Chopanki. În special, este vorba despre camion rigid truck CAT 773E de 60 tone – echipat cu Earthmax SR 47 24.00 R 35 – și despre modelul 770G de 40 tone – pe care se montează Earthmax SR 45 în versiunea 18.00 R 33.

Anvelopa Earthmax SR 47 este special realizată pentru dumpere rigide utilizate în transportul de materiale pe suprafețele cele mai dificile, cum ar fi carierele stâncoase. Se distinge printr-un ciclu de viață prelungit, datorită adâncimii benzii de rulare din clasa E4 și geometriei ranforsărilor, proiectate în așa fel încât să asigure o tracțiune excelentă și o uzură uniformă a benzii de rulare. Acest model este, de asemenea, disponibil cu amestecul „cut resistant” care îi conferă rezistență superioară la tăieturi. Earthmax SR 47 este prezentă pe piață în dimensiunile 18.00 R 33 e 24.00 R 35.

Perfect pentru utilizarea pe dumpere rigide este și Earthmax SR 45, realizată cu un amestec special deosebit de rezistent la tăieturi, abraziuni și impact, pericole întâlnite frecvent în condiții de utilizare extreme. Acest lucru permite reducerea considerabilă a timpilor de oprire a utilajului și optimizarea productivității. De asemenea, geometria ranforsărilor garantează o tracțiune excelentă, în timp ce adâncimea benzii de rulare permite o durată îndelungată a anvelopei, sporind eficiența de producție în timp. Prezentă pe piață în dimensiunea 18.00 R 33.

Utilajele CAT pentru care au fost omologate anvelopele de la BKT sunt camioane rigide concepute special pentru aplicații miniere, în carieră și în domeniul construcțiilor, sunt vehicule extrem de productive, fiabile și focalizate pe nevoia utilizatorului de a transporta o cantitate mai mare de material cu un cost mai mic pe tonă.

„Suntem foarte mândri de acest important rezultat. Premiul SQEP Silver Award de la Caterpillar este râvnit și prestigios, confirmând nu numai calitatea înaltă a produselor noastre, ci și excelența sistemului nostru de producție.” – declară Arvind Poddar, Președinte și Administrator Delegat BKT. „Omologarea ca furnizor oficial CAT este o recunoaștere suplimentară a înaltei specializări a produselor noastre și demonstrează evoluția și creșterea pe care le parcurgem pas cu pas în domeniul Echipărilor Originale. Maturizarea pieței se numără printre principalele noastre obiective strategice, dovedind calitatea și credibilitatea obținute de BKT din rândul mari producători internaționali.”

MEq
By MEq octombrie 19, 2017 11:59