BKT, la congresul CIM de la Montréal, Canada

MEq
By MEq mai 22, 2017 21:23

BKT, la congresul CIM de la Montréal, Canada

BKT a participat la cea de-a 34-a ediție a evenimentului anual dedicat sectorului minier organizat de Canadian Institute of Mining, Metallurgy and Petroleum (CIM), desfășurat la Palais de Congrès din Montréal. De patru ani, BKT Tires Canada Inc. Participă în mod activ la evenimentul CIM, care, pe lângă faptul că este o platformă de dialog, comparație și aprofundare pentru operatorii din sector, reprezintă și o ocazie pentru firme de a-și expune produsele, noutățile și tehnologiile inovatoare.

La această ediție a Congresului, BKT a expus anvelopa Earthmax SR 55 și a prezentat tehnologia SM 55 Arashield. Modelele Earthmax SR 55 și SM 55 Arashield sunt ambele specializate pentru operații în mine subterane și reprezintă o dovadă clară a competențelor de inginerie ale echipei BKT. Caracteristicile lor tehnice fac ca aceste anvelope să se plaseze pe primul loc în contextul minier datorită rezistenței la tăieturi și șocuri, materialului excepțional al straturilor de pânză și amestectului de calitate superioară. Ambele sunt dotate cu o bandă de rulare din clasa TRA L-5S, netedă și extra-adâncă. În special, SM 55 Arashield – anvelopa specializată UMS (Underground Mining Service) pentru activități în mine subterane – este prevăzută cu o construcție cu straturi de pânză încrucișate din aramidă, oțel și nailon, care conduc la o productivitate maximă datorită timpilor de inactivitate a utilajului reduși semnificativ.

Sub reflectoarele Congresului a fost și Satellite Performance Optimization Technology (SpoTech), sistemul de productivitate minieră conceput de BKT pentru acest sector. SpoTech este o soluție inovatoare, care, prin intermediul tehnologiilor GPS, al camerelor video GoPro și al accelerometrelor, colectează informații privind activitatea camioanelor de tip haul truck, cu obiectivul de a îmbunătăți productivitatea, eficiența și condițiile de lucru în situl minier.
Echipa BKT Canada va prezenta documentația tehnică pentru SpoTech la următoarea conferință CIM Maintenance, Engineering and Reliability / Mine Operators Conference (MEMO) care va avea loc în septembrie 2017 la Saskatoon, în Canada.

MEq
By MEq mai 22, 2017 21:23