BKT anunță construirea unei unități de producție în SUA

MEq
By MEq noiembrie 12, 2018 18:13

BKT anunță construirea unei unități de producție în SUA

Balkrishna Industries Limited (BKT), unul dintre producătorii de top de anvelope off-highway, cu sediul în India, anunță un proiect de construcție, în valoare de 100 mil. de dolari, pentru un nou amplasament de producție care va deservi piața americană și regiunea învecinată. Noul amplasament va deveni prima unitate de producție a grupului din afara granițelor Indiei.

În prezent, Europa reprezintă cea mai mare piață de desfacere pentru BKT, cu o valoare echivalentă a peste jumătate din cifra de afaceri globală a companiei. Cu toate acestea, cele două Americi devin o piață tot mai interesantă și în expansiune. Perspectivele, puțin spus pozitive, au făcut ca multinaționala să decidă construirea unei noi sucursale, controlată pe deplin în SUA și proiectată pentru o capacitate de producție anuală de circa 20.000 de tone metrice pe întregul segment Off-Highway. Restul cererii de anvelope va fi furnizată în continuare direct din India.

Proiectul, aprobat de către Consiliul de Administrație, a fost anunțat pentru prima dată cu ocazia TIA Hall of Fame Award Ceremony din Las Vegas, pe data de 29 octombrie 2018. În timp ce prestigiosul premiu a fost primit de către Rajiv Poddar, Administrator comun al BKT, reprezentându-l pe tatăl său, Arvind Poddar, Președinte și Administrator Delegat al BKT, acesta din urmă a dezvăluit proiectul de afaceri printr-un mesaj video.

Proiectul pentru construirea unei unități americane de producție de anvelope, în valoare de circa 100 de milioane de dolari este, la ora actuală, în fază inițială. Compania este în căutarea unui teren corespunzător, care urmează să fie stabilit până la sfârșitul acestui an, pentru ca achiziționarea acestuia să poată fi încheiată până în primul trimestru al anului 2019. Finalizarea proiectului este prevăzută până pe 31 martie 2021.

MEq
By MEq noiembrie 12, 2018 18:13