BKT a sărbătorit în Creta zece ani de existență a gamei EARTHMAX în segmentul OTR

MEq
By MEq iunie 18, 2018 16:31

BKT a sărbătorit în Creta zece ani de existență a gamei EARTHMAX în segmentul OTR

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) cu sediul în India, lider în producția de anvelope Off-Highway, a ales splendidul peisaj istoric din Creta pentru a sărbători zece ani de existență EARTHMAX împreună cu distribuitorii și partenerii reuniți pe insulă din toate colțurile lumii. Presa internațională a fost invitată să asiste la câteva întâlniri și să participe la conferința de presă. BKT a profitat de ocazie pentru a anunța obiectivul său de a atinge o cotă de 10% pe piața globală OTR, în segmentul anvelopelor radiale All Steel, până în 2025.

Timp de o săptămână, Out of the Blue, Capsis Elite Resort situat pe o peninsulă retrasă de lângă Heraklion, Creta, și excelentele sale facilități pentru congrese au găzduit sărbătorirea celei de-a zecea aniversări EARTHMAX, reperul companiei BKT. Distribuitorii și partenerii BKT, în special proprietarii, managerii și experții în marketing, s-au reunit pe insula Creta la 1 iunie 2018 pentru a participa la eveniment. O conferință de o zi, în care directorii superiori au prezentat trecutul, prezentul și viitorul liniei EARTHMAX, oferind, de asemenea, o viziune detaliată și prețioasă asupra pieței OTR, a dat startul aniversării. Pe parcursul zilelor următoare, BKT le-a oferit oaspeților un program clar și antrenant, care a inclus diverse activități de team building, precum și un eveniment cultural de mare interes, excursia la Palatul din Knossos, cel mai mare sit arheologic din Creta și cel mai vechi oraș din Europa.

După lansarea primei anvelope EARTHMAX pentru încărcătoare în 2008, în prezent, EARTHMAX reprezintă vasta gamă de anvelope BKT radiale All Steel pentru sectorul OTR, proiectate pentru a face față chiar și celor mai dificile condiții de lucru, precum carierele, minele și șantierele mari de construcții. Consolidată datorită caracteristicii comune ce constă într-o structură All Steel deosebit de rezistentă, ce conferă carcasei durabilitate și o rezistență incredibilă la agresiuni, gama EARTHMAX de anvelope radiale OTR este pregătită să înfrunte și să depășească orice dificultate. După dezvoltarea anvelopelor pentru încărcătoare urmate de anvelopele pentru autobasculante rigide, astăzi fac parte din gama EARTHMAX și anvelopele Giant.

Conferința a fost începută oficial de Arvind Poddar, Președinte și Administrator Delegat al BKT, cu un discurs motivațional adresat distribuitorilor: “Construirea Palatului din Knossos a fost o mare realizare și un pas înainte în antichitate. În mod similar, proiectarea și fabricarea primei noastre anvelope Earthmax a fost o mare realizare și un mare progres pentru epoca modernă – un reper în istoria BKT.” Președintele a explicat modul în care capacitatea companiei de a vedea dincolo de contextul actual al crizei globale a fost un stimul și o oportunitate pentru BKT de a intra pe segmentul OTR. “Earthmax este un instrument, dar și colegul dvs. în cele mai dificile operațiuni, garantând siguranța, performanțele și calitatea, precum și economiile de timp și de bani. Un adevărat reprezentant al valorilor și istoriei noastre corporative.”

Apoi, Președintele a trasat paralele între caracteristicile de performanță ale anvelopelor și valorile companiei care diferențiază BKT. A explicat, spre exemplu, cum rezistența – mai precis capacitatea anvelopei de a face față la impact, precum forțe, tăieturi, uzură, căldură sau orice altă condiție adversă – poate fi comparată cu abilitatea companiei de a face față și a depăși orice situație sau obstacol care ar putea pune în discuție propria credibilitate, fiabilitate sau reputație. Robustețea unei anvelope echivalează cu capacitatea de a rămâne integri în confruntarea cu orice fel de contraatac. Tracțiunea a fost folosită ca metaforă pentru leadershipul și abilitatea de a fi un pionier. Confortul a fost corelat cu filosofia companiei și, în special, cu atenția acordată colaboratorilor, calității vieții acestora, bunăstării și binelui lor comun. Discursul s-a încheiat cu un gând îndreptat către generațiile viitoare: “Este datoria noastră să transmitem aceste valori care ne ghidează în prezent pe noi și compania noastră, astfel încât generațiile viitoare să aibă la dispoziție instrumentele potrivite pentru a continua drumul nostru, pentru a veni cu idei noi și abordări noi pe piață – ținând cont, totuși, ca noi – de credința în istoria și în rolul nostru, precum și în dedicarea și pasiunea fundamentale.”

A luat apoi cuvântul Rajiv Poddar, Administrator Delegat Comun al BKT, care a prezentat provocările inițiale, când societatea a intrat pe segmentul anvelopelor radiale All Steel OTR și abordarea metodică prin intermediul celor trei cicluri PDCA pentru dezvoltarea anvelopelor pentru încărcătoare, autobasculante rigide și, în sfârșit, a anvelopelor Giant. “Începerea dezvoltării și a producției anvelopelor Giant OTR a fost posibilă ca urmare a transferului strategic al întregii linii de producție a anvelopelor radiale All Steel pentru OTR în unitatea noastră de producție de avangardă din Bhuj, în perioada 2014-2015. Deschiderea instalației de producție din Bhuj a făcut parte din strategia noastră generală menită să ne consolideze prezența pe piața globală a anvelopelor OTR, luând în calcul viziunea noastră strategică de a atinge un volum de vânzări egal cu 40.000 tone pe an pe segmentul anvelopelor radiale All Steel până în 2020, la nivel global, ca etapă pe parcursul urmat în vederea realizării obiectivului nostru strategic care constă într-o cotă de 10% pe piața OTR până în 2025, când unitatea din Bhuj va funcționa la capacitate maximă.”

Rajiv Poddar jr. a prezentat apoi o serie de Studii ce Caz ca analiză a condițiilor extrem de solicitante din sectorul mineritului și construcțiilor, subliniind importanța evaluării criteriilor specifice de performanță pentru a putea recomanda cea mai bună soluție atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar, pe lângă necesitatea de a fi mereu gata de intervenție. În acest context, rolul serviciului de asistență la fața locului devine un aspect esențial. Compania a pregătit deja o strategie globală pentru servicii, care va fi adaptată ulterior la nivel local, în colaborare cu distribuitorii.

Conferința s-a încheiat cu discursul lui Dilip Vaidya, Președinte și Director de Tehnologie la BKT, care a afirmat că rolul său nu a fost acela de a privi în urmă, ci de a se concentra pe inovație și pe noile tehnologii care vor duce compania la NEXT LEVEL. A conturat cadrul general, constatând că sectorul minier este unul dintre cele mai dificile sectoare din lume. “În aceste medii stâncoase, abrazive și dificile, anvelopele sunt expuse la tensiuni și solicitări mecanice extreme, la încărcături extrem de grele în cele mai dure condiții de manipulare și transport,” a explicat D. Vaidya, continuând cu o imagine de ansamblu asupra provocărilor din faza de proiectare și dezvoltare a anvelopelor, mai ales pentru cele Giant, enumerând apoi avantajele aduse de utilajele de ultimă generație care au fost achiziționate pentru a îmbunătăți procesul de amestecare, prelucrarea și tăierea cablurilor de oțel, alături de un utilaj nou pentru fabricarea anvelopelor, care completează și potențează complexul proces de producție. “Am putea spune că,” a subliniat Directorul tehnologic, “pentru realizarea unei anvelope Giant, este nevoie de un proces gigant.”

D. Vaidya a menționat standardele și măsurile adoptate în domeniul calității și a continuat vorbind despre schimbările fără precedent la nivel global din domeniul tehnologiei. “Căutăm soluții pentru a face față transportului autonom asistat de senzori, sistemelor de integrare avansate pentru anvelope și echipamente, fluxului de date și optimizării analizei pentru productivitate sporită și așa mai departe – toate acestea în conformitate cu megatendințele în materie de sustenabilitate, mobilitate diversă, electrificare și siguranță”. Referitor la aceste megatendințe, a subliniat apoi importanța conceptului de sustenabilitate: “Cu ocazia îmbunătățirii produselor și a perfecționării tehnologiilor noastre, avem responsabilitatea și marea oportunitate și provocare de a contribui la un viitor mai sustenabil pentru toți locuitorii planetei.”

Într-adevăr, BKT a încheiat de curând un Acord de Cercetare Comună cu KULTEVAT Inc., o companie americană de biotehnologie, lider în sectorul său și specializată în cultivarea și prelucrarea cocsacâzului TKS ca alternativă regenerabilă și sustenabilă la cauciucul natural, care a devenit o materie primă critică. După o serie de studii și experimente, s-a prevăzut furnizarea unei tone de cauciuc TKS stabilizat până în luna octombrie 2019. “Pe lângă optimizarea în laborator și încercările procesului de fabricare pentru toate gamele noastre de anvelope, ne vom concentra, de asemenea, pe metodele de creare a amestecurilor pentru segmentul specific OTR,” a precizat Dilip Vaidya. Alte proiecte în curs se bazează pe dezvoltarea de amestecuri de înaltă performanță prin utilizarea nanomaterialelor sau nanoamestecurilor, care furnizează o stabilitate termică și mecanică superioară. Cercetarea în acest domeniu se concentrează pe grafen, nanoargilă și nanoceluloză. În acest context, intră în joc instalația de producție de CARBON BLACK, inaugurată recent de BKT. Directorul tehnologic și-a încheiat discursul subliniind importanța unui serviciu de asistență la fața locului pentru anvelopele OTR, prezentând o serie de instrumente și de sisteme de asistență.

Nu doar în timpul conferinței, ci și în toate activitățile organizate în zilele următoare pentru memorabila celebrare a celei de-a 10-a aniversări EARTHMAX, BKT a demonstrat încă o dată eforturile depuse pentru a progresa prin investiții importante în cercetare și prin implementarea tuturor rezultatelor obținute, cu scopul de a le furniza utilizatorilor finali produse de cea mai înaltă calitate. După pătrunderea și cucerirea segmentului anvelopelor radiale OTR, compania a atins categoria NEXT LEVEL prin producția de anvelope Giant pentru OTR.

MEq
By MEq iunie 18, 2018 16:31