BHP și Caterpillar vor accelera dezvoltarea camioanelor miniere cu emisii zero

MEq
By MEq septembrie 1, 2021 10:21

BHP și Caterpillar vor accelera dezvoltarea camioanelor miniere cu emisii zero

BHP a anunțat ca va lucra în parteneriat cu Caterpillar pentru dezvoltarea și implementarea în exploatările BHP a camioanelor miniere mari alimentate de la baterii, cu scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG – greenhouse gas emissions). Aceste camioane noi, care vor fi proiectate și construite de Caterpillar, vor facilita trecerea la exploatările miniere cu emisii zero la nivel mondial.

Camioanele miniere sunt elementul indispensabil al exploatărilor miniere din întreaga lume – ceea ce le face o componentă-cheie în planurile de realizare a obiectivelor de durabilitate și de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG – greenhouse gas).

Pentru realizarea obiectivului pe termen lung privind atingerea nivelului zero de emisii operaționale GHG până în 2050, BHP va avea acces la utilaje cu emisii zero dezvoltate de Caterpillar și la oportunități practice de instruire pentru a asigura implementarea lor cu succes pe șantierele BHP. Colaborarea va contribui la modelarea proceselor, tehnologiei și infrastructurii care vor fi necesare pentru a sprijini utilajele cu emisii zero și exploatările miniere viitoare.

Un alt element important al colaborării va fi extinderea eforturilor celor două părți pentru sprijinirea unei industrii miniere mai incluzive. Pentru anul ce vine, BHP intenționează să furnizeze către Caterpillar date de operare și întreținere pentru procesul de proiectare, cu scopul de a sprijini dezvoltarea utilajelor care pot fi operate și întreținute de o gamă mai extinsă de forță de muncă.

„Suntem încântați să anunțăm parteneriatul nostru cu Caterpillar Inc. pentru dezvoltarea și implementarea în exploatările BHP de camioane miniere cu emisii zero. Schimbările climatice sunt o provocare globală și știm că acest parteneriat va ajuta la accelerarea tranziției către un viitor cu emisii reduse de carbon”, a spus Vandita Pant, directorul comercial al BHP. Oportunitatea echipelor noastre de a contribui în procesul de proiectare ne oferă încredere că utilajele vor fi mai sigure și mai ușor de operat pentru o forță de muncă mai diversă ca niciodată.”

Denise Johnson, președintele Grupului Caterpillar, a declarat: „Caterpillar este încântată să lucreze cu BHP pentru viitoarea generație de camioane miniere mari și tehnologia exploatărilor miniere. Integrarea echipelor și agendelor noastre va permite o implementare mai rapidă, pentru a putea oferi soluții cu emisii zero.”

MEq
By MEq septembrie 1, 2021 10:21