Noul Cat AD63 este cel mai mare camion subteran din linia de produse Caterpillar

MEq
By MEq mai 2, 2020 19:01

Noul Cat AD63 este cel mai mare camion subteran din linia de produse Caterpillar

Noul camion articulat subteran Cat AD63 are o sarcină cu 5% mai mare, precum și un cuplu mai mare, pentru capacități de producție îmbunătățite comparativ cu modelul anterior AD60. De asemenea, noul AD63 poate fi configurat pentru a respecta cele mai stricte reglementări privind emisiile diesel.

Noile funcții suplimentare îmbunătățesc ergonomia operatorului, accesul și siguranța pentru întreținere, precum și colectarea datelor în vederea monitorizării stării mașinii. Cu o sarcină utilă de 63 tone, AD63 devine cel mai mare camion subteran din linia de produse Caterpillar. Noul model va fi disponibil către finele anului 2020.

Camionul este propulsat de consacratul motor diesel Cat C27, cu o putere de 588 kW (789 hp), ce respectă standardele europene de emisii Stage V și este aprobat de CANMET pentru utilizarea în mine subterane. Pentru a respecta aceste standarde, AD63 nu necesită lichid de evacuare diesel (DEF). Sistemul de control al emisiilor își păstrează capacitatea de a utiliza filtre de particule diesel, precum Cat Wall Flow Filter, pentru a reduce și mai mult emisiile de particule.

Grupul de putere al lui AD63 prezintă, de asemenea, un nou raport de transmisie pentru convertizorul de cuplu, pentru a crește cuplul de vârf și a îmbunătăți retenția transmisiei în diferite pante. Strategia optimizată a transmisiei duce la o deplasare mai lină la urcarea în pantă și un confort mai mare pentru operator. Noul convertizor de cuplu crește și tracțiunea la plecarea de pe loc.

Întregul pachetul de motorizare are o capacitate de altitudine extinsă (de la 3048 m negativ la 1524 m pozitiv). Noul pachet de răcire menține capabilitățile motorului la temperaturi ambiante ridicate. Designul și traseul liniilor de răcire îmbunătățesc capacitatea de service.

În cabina lui AD63, sistemul de ventilație și aer condiționat asigură operatorului un control complet, cu nouă guri de ventilație reglabile, pentru o răcire și o dezaburire eficientă. Sistemul HVAC (controlul automat al climei) este alimentat de la o baterie, astfel încât să poată funcționa și atunci când motorul este oprit.

Noul AD63 include standard tehnologia Product Link Elite ce permite colectarea de date și monitorizarea stării de sănătate a utilajelor. Sistemul permite partajarea datelor către mai multe destinații, reduce decalajele în date sau datele pierdute din cauza problemelor de rețea și are conectivitate directă la dealerii Caterpillar și Cat, pentru asistență și servicii de la distanță.

AD63 dispune și de afișaje externe care indică operatorului de încărcător sarcina camionului. Feedback-ul instant către operatorul de încărcător permite umplerea mai eficientă a benei. Display-urile sunt amplasate pe ambele părți ale camionului.
Pe lângă noile tehnologii, Caterpillar a adăugat și opțiunea unei noi bene mai ușoare, cu o capacitate de 38,3 m3. AD63 menține compatibilitatea cu alte bene de AD60.

MEq
By MEq mai 2, 2020 19:01